Jelena i Novak Đoković ponosni su roditelji dvoje dece - ćerke Tare, koja je nedavno napunila 5 godina, i sina Stefana koji će uskoro proslaviti 8. rođendan. Jelena putem medija i društvenih mreža često govori o metodama koje primenjuje u vaspitanju svoje dece, a sada je navela da ona i suprug imaju dosta sličnosti, ali i dosta razlika kada je reč o odnosu prema naslednicima.

"Novak i ja smo dosta slični, ali i dosta različiti kada je vaspitavanje dece u pitanju, ali razgovorom dosta toga rešavamo. Verujem da nam je mnogo lakše jer počinjemo od istih vrednosti i zahvalna sam na tome. Mi smo počeli da se zabavljamo kao klinci i zajedno smo rasli, pa smo se uporedo nekako oblikovali, što nam je sada olakšalo roditeljstvo", rekla je u jutarnjem programu na RTS-u direktorka Fondacije "Novak Đoković".

Jelena Đoković slavi 36 rođendan
Foto: Profimedia  Author: Vivienne Vincent/Landmark Media. Description: London, UK. Novak Djokovic and Jelena Djokovic at the 2015 Wimbledon Champions Dinner at The Guildhall, Gresham Street, London on Sunday 12 July 2015 . Ref: LMK392 -51739-140715 Vivienne Vincent/Landmark Media. WWW.LMKMEDIA.COM. Software:Adobe Photoshop CS Macintosh Created: 2015:07:14 10:20:30

Jelena je zatim objasnila oko čega se njihova mišljenja najčešće mimoilaze, te navela da je glavni razlog tome činjenica da je, zbog prirode Novakovog posla, ona ta koja više vremena provodi sa ćerkom i sinom.

"Imamo različitosti u pogledima na dosta toga i sukobljavamo se. Negde sam ja više vremena provodila sa decom, dok se on bavio svojim poslom, pa sam tu želela da imam više kontrole i da moja bude zadnja. Tu mi sada pomaže Novak, da se korigujem, i to sve više i više", iskrena je bila Jelena i dodala:

"Znam samo da moram dosta sebe da dovedem u red pre nego što bilo šta uradim, kažem ili posavetujem svoju decu. Govorim deci šta ne treba da rade i u stvari ja to ne smem da radim, jer naša dela govore više od reči. Kada sam se bavila tehnologijom u kući, ja sam se toliko podesila na to da televizor uopšte ne palim, osim kad Novak igra tenis."

Jelena Đoković na Rolan Garosu
Profimedia 

Jelena je nedavno govorila i o tome da materijalni status ne utiče na emocionalno stanje, kao i da svaki roditelj prolazi kroz slične izazove.

"Nije greh ne znati i pitati i biti zbunjen. To su svakodnevna stanja svih roditelja, bez obzira da li on bio bogat ili siromašan. Novac nije to što diktira ko bolje živi, u smislu toga da smo mi svi ljudi koji emotivno proživljavamo sve situacije. Mi sada znamo da dete mora emocionalno da se razvije da bi moglo da odgovori na sve društvene izazove pametno. Mi kao roditelji smo prepuni sukobljavajućih emocija. Kao roditelji volimo našu decu, a istovremeno nas izluđuju", rekla je Jelena pre nekoliko dana prilikom uključenja u program "Nove S".

Još fotografija Jelene Đoković možete pogledati u galeriji ispod.

Profimedia Modna izdanja Jelene Đoković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna