Frontmen "Lexington benda" Bojan Vasković i njegova supruga Aleksandra ponosni su roditelji troje dece - ćerki Anđeline i Helene i sina Mihajla. Međutim, najveće roditeljske brige nisu ih zaobišle i to dva puta, budući da su se obe njihove naslednice nakon rođenja borile za život.

Prvo dete, ćerku Anđelinu, par je dobio 2015. godine, ali je devojčica rođena prevremeno, u šestom mesecu trudnoće.

"Naše prvo dete, Anđelinu, nismo kao većina roditelja dočekali s radošću, već sa strahom da li će preživeti. Uz božju pomoć, i pomoć divnih lekara sa Instituta za neonatologiju, iz bolnice je izašla kao zdrava beba. U celom tom procesu prihvatanja situacije sazreli smo, ujedinili se, naučili da se oslanjamo jedno na drugo. Shvatili smo da ne postoji ništa vrednije od porodice i zdravlja, a danas smo srećni i zahvalni što to imamo", rekla je jednom prilikom Aleksandra.

Zatim im se 2019. godine rodio sin Mihajlo, a 2022. godine obradovala ih je vest da će njihova porodica dobiti i petog člana. Treće dete, naslednicu Helenu, Aleksandra je donela na svet 15. novembra 2022, ali je tada usledila nova borba. Helena je morala na operaciju zbog urođene srčane mane.

"Na sredini trudnoće u sklopu redovnih pregleda ustanovljeno je da naša beba ima urođenu srčanu manu koja će morati da bude hirurški korigovana u prvim nedeljama bebinog života.Suočavanje sa tim saznanjem bilo je samo po sebi traumatično, ali odlučili smo da damo šansu životu, te sam nastavila trudnoću trudeći se da je nosim sa radošću i verom u najpozitivniji mogući ishod. I zaista, osim tog saznanja sve je bilo u najboljem redu do samog kraja, zaključno sa porođajem, koji je i najlepše iskustvo porođaja do sada, ali o tome nekom drugom prilikom", napisala je na Instagramu Bojanova supruga, nakon što je njihova beba operisana.

Srećom, operacija je prošla u najboljem redu, malena Helena se uspešno oporavlja i sa mamom je nakon više od mesec dana napustila bolnicu. Porodica je prve dane 2023. godine dočekala na okupu u porodičnom domu, a Aleksandra Vasković ne krije sreću zbog toga.

"Šta god da ste poželeli ili zatražili od Boga, u novogodišnjoj noći ili bilo kad, znajte da vam je on neće samo ispuniti, već će vas staviti u situacije gde ćete imati priliku da te želje ostvarite, a neke lekcije usput da naučite. Ja sam oduvek želela veliku porodicu. Valjda zato što sam u istoj i rasla. Moj put do nje bio je popločan lekcijama o veri, hrabrosti, strpljenju, upornosti, poverenju, jedinstvu i ljubavi. Zahvalna sam na svakoj stepenici. Na svakoj crnoj i beloj, zahvaljujući kojima sada vidim jasno. A vidim da je i pored svih prepreka i iskušenja, život ipak lep! Srećna vam Nova godina dragi ljudi!", poručila je sada pevačeva supruga.

Još fotografija Bojana i Aleksandre Vasković pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / _mrs.vaskovic_ Aleksandra uživa u trećoj trudnoći!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna