Kad ju je Alan Laden prvi put zaprosio, Beti Vajt je pomislila da se on šali. Drugoj prosidbi je pristupio ozbiljnije, uz večeru joj je ponudio i dijamantski prsten, ali ga je Beti opet odbila. Nije želela da napusti glumačku karijeru u Los Anđelesu, a on je bio vezan poslom za Njujork.

Kad ju je treći put pitao da se uda za njega, slavna glumica je rekla ne samo "da", već i "žao mi je što nisam pristala odmah". Sve do tada, on je uporno dolazio u posetu u Los Anđeles i nudio joj brak. Nije mogla da odoli kad joj je, na Uskrs, poslao plišanog medu sa preslatkim minđušama napravljenim od dijamanata i safira.

"Kad samo pomislim koliko sam bila blesava... ", pričala je Beti kasnije. "Bila je to prava ljubav." Pre Alena, čuvena komičarka je već bila dvaput udata. Kako je rekla u šali u jednom intervjuu, ta dva braka su bile "probe, u vreme kad devojka nije mogla da spava s momkom ako se ne uda za njega."

beti vajt alen landen 0650056861-min.jpg
Profimedia 

Beti je izgradila fantastičnu karijeru, pre svega, na televiziji, a bila je jedna od prvih žena koje su radile i ispred kamere i iza njih. Prva je žena koja je producirala neki sitkom, a nadimak "prva dama televizije" je zaslužila radeći u ovom mediju gotovo sedam decenija.

Zato je i ušla u Ginisovu knjigu rekorda, kao žena sa najdužim TV stažom u zabavljačkoj kategoriji. Svoj večiti potpis je ostavila ulogom u seriji "Zlatne devojke", u kojoj su glavne ličnosti četiri žene - udovice ili raspuštenice u "zlatnim godinama", koje žive zajedno u Majamiju.

Njen muž Alen je takođe imao zapaženu televizijsku karijeru i nesebično podržavao suprugu. Nisu imali dece, ali je Beti bila požrtvovana maćeha njegovoj deci iz prvog braka.

beti vajt alen landen 0650056867-min.jpg
Profimedia 

"Čitav naš život je bio kao medeni mesec", kazala je jednom prilikom. Sreću je prekinula Alenova bolest. Posle 18 godina ljubavi, Beti je ostala udovica. Zvezda slavnih u Holivudu koju je Beti dobila zahvaljujući brilijantnoj karijeri stoji uz zvezdu njenog voljenog Alena.

Posle smrti muža, Beti je nastavila da živi sama u kući koju su zajedno kupili, naredne četiri decenije. Kada su je pitali zašto se više nikad nije udala, odgovorila je: "Doživela sam ljubav svog života. Kad nađete onog najboljeg, šta će vam ostali?"

beti vajt  0650411549-min.jpg
Profimedia 

Beti je preminula mirno 31. decembra 2021. godine, samo par nedelja uoči svog 100. rođendana. Njena prijateljica sada Peti Saliven obeležava godišnjicu smrti televizijske legende knjigom "Mudrosti Beti Vajt: životne lekcije voljenog američkog blaga". Kaže da se glumica povukla u kuću još tokom pandemije kovida, ali da je njena asistentkinja bila neprekidno uz nju. Prema njenom svedočenju, poslednja reč koju je izgovorila bilo je ime njenog muža - Alen.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna