Olga Odanović je napravila ime u svetu glume brojnim ulogama, ali je jedna od onih koje su obeležile njenu televizijsku karijeru svakako je uloga u seriji "Selo gori, a baba se češlja". Najbliži partneri su joj bili Milorad Mandić Manda i Dragan Okanović.

Malo je poznato da je ona, prvobitno, odbila ovaj angažman, a Radoš Bajić je prihvatio takvu odluku. O razlozima je progovorila glumica lično.

"Kad sam pročitala taj scenario, procenila da to nije lik za mene", ispričala je Olga u emisiji "Ko sam tebi, šta sam sebi" na televiziji K1. "Na prvo čitanje, shvatila sam da je u pitanju mentalitet, a njega nije lako igrati. Morate dobro da poznajete taj svet, seosku sredinu. 

Radošu sam vratila tekst. On je iz tog kraja, zato ga je i tako dobro napisao. Volim da kažem da je Radoš napisao elegiju o srpskom selu."

olga odanovic selo gori a baba se ceslja-min.jpg
Youtube / RTS Prikazuje 

Bajić nije ni poznavao Olgu, odabrao ju je na predlog asistenta i prihvatio je njenu odluku da odbije ulogu. Međutim, po priči Odanovićke, nisu počinjali da snimaju seriju nekoliko meseci. A onda su je ponovo pozvali i saopštili da su ipak odlučili da angažuju nju.

"Osmislio sam da Manda, Okanović i vi budete porodica, pa ćemo da vidimo kako to funkcioniše", objasnio joj je Bajić. Kroz probe, priče o mentalitetu i rad na govoru, sve je profunkcionisalo.

Bila je to prva saradnja Olge Odanović sa Miloradom Mandićem Mandom. "On je čovek koji je bio poseban u svakom smislu reči", priča Olga. "Nema dana da ga ne spomenemo, mnogo je davao i nisam sigurna da smo stigli da mu uzvratimo sve što je on nama dao.

Mnogo ljubavi prema ovom poslu, prema partnerima na sceni i na snimanju, mnogo nezaboravnih improvizacija... od njega sam naučila šta je kadar. Na setu ljudi nemaju vremena da se bave vama, a on mi je toliko toga pokazao. Prohodavala sam na setu uz njega. I hvala ti, Maki, na svemu", završila je sa suzama u očima sećanje na Mandu Olga.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna