Kantautorka Kristina Kovač, koja poslednjih godina sa ćerkom Tarom i partnerom Danijelom živi u Švedskoj, 2005. godine ostala je bez majke, poznatog tekstopisca Spomenke Kovač, a u septembru ove godine preminuo joj je i otac, slavni kompozitor Kornelije Kovač. Praznici su vreme koje budi nostalgiju, a umetnica ne krije tugu zbog gubitka svojih najvoljenijih.

"Ništa kao tišina Božićnog jutra u Stokholmu. Sretan bio svima koji slave, danas mi je srce puno tate koji je jako voleo svoj Božić", napisala je Kristina, a onda i odgovorila na pitanje koje su joj postavili u Q&A razgovoru na Instagramu: "Kako si preživela gubitak majke i oca, kako se nosiš sa tim?" 

"Jako teško. Za mamom sam plakala svaki dan, sve dok je duša tako tražila. Sa tatom je drugačije, ali podjednako tužno. Suze su se nekako zaletile u groznim i stresnim oklonostima u kojima smo ga ispratili. Jako teško mi je palo sve to zajedno i tuga se prosto nekako zaglavila u mojoj duši. Ali kad pustim tatinu muziku, tuga se topi i teče kao reka. Volim svoje roditelje beskrajno, bez idealizacije. Volim ih kao ljude, koji su zaista bili sa vrlinama i manama", napisala je Kristina, a i njena sestra Aleksandra je na Božić objavila post u kom je sumirala godinu na izmaku.

Kristina i Aleksandra Kovač
Instagram/kristinakovac43, Instagram/aleksandrakovac 

"Danas je prvi Božić bez tate. Pored svih lepih stvari koje mi je donela, 2022. godina mi je odnela deo srca zauvek. Prošlo je više od tri meseca od kad nas je napustio naš voljeni otac Kornelije. Želim da se zahvalim svim ljudima koji su bili tu u najtežim trenucima, koji su odali čast i poštovanje mom ocu i uputili reči podrške", napisala je Aleksandra.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna