Goca Božinovska je doživela nezgodu, a posledice su prilično neprijatne baš pred same novogodišnje i božićne praznike. Pevačica je završila u gipsu, a na slici koju je objavila njena ćerka Jelena Vučković vidi se da joj je povređena leva ruka.

Najverovatnije je u pitanju pad, a mesto povrede onaj tipični deo na ručnom zglobu. On je toliko osetljiv kod žena posle 50. godine da ga čak i u medicini zovu "loco tipico" - na latinskom, "tipično mesto". Evo zašto  do takve povrede dolazi.

Mesto povrede je na oko tri centimetra iznad samog zgloba, a nastaje najčešće kad osoba padne na ispruženu ruku, tojest, dočeka se pri padu na dlanove. Ukoliko žena ima osteoporozu, do preloma dolazi još lakše.

goca bozinovska
Instagram / goca_bozinovska_official 

Simptomi su bol, otečenost i ograničenost pokreta. Već i na prvi pogled se vidi da je ruka deformisana. Veoma su blizu i tetive i nervi, pa su moguće i komplikacije povreda. Dijagnozu, naravno, mora da postavi lekar, a lečenje se svodi na nošenje gipsa i naknadnu fizikalnu terapiju.

Ako je baš o ovoj povredi reč kod Božinovske, pevačica će morati da nosi gips nekoliko nedelja. Kako je Jelena napisala na slici - "gips za novogodišnji poklon".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna