Arijana Mihajlović dočekuje prvi Božić bez muža Siniše, a najveća joj je uteha unuka Violante koju može da zagrli umesto njega. Upravo tako se i slikala za Instagram na kojoj joj stižu reči utehe i ohrabrenja za praznik u domu zavijenom u crno.

Nebrojene su izjave saučešća koje je supruga slavnog fudbalera i trenera primila otkako je Miha preminuo 16. decembra. Od premijerke Italije, do srpskog predsednika i patrijarha, od fudbalskih legendi i sportista celog sveta.

A možda najdublje saučešće osećaju upravo žene koje su preživele gubitak sličan njoj - kraj ljubavne priče koja se doživi samo jednom ili nijednom.

"Bilo je to kao udar groma - pojavio se u mom životu i sve je okrenuo naglavačke", ispričala je jednom prilikom Arijana. "Pojavio se Siniša i prekinuo mi karijeru, napustila sam TV šou u kojem sam radila usred sezone."

Sve se dogodilo za godinu dana. Sreli su se, zavoleli i venčali, po pravoslavnim običajima. "Upoznala sam ga 1995. godine, a već sledeće sam se udala za njega. Pogledali smo se i zaljubili i više se nikad nismo rastali", pričala je Arijana.

"Imao sam tek 26 godina, već sam bio slavan fudbaler... možete da zamislite... bilo mi je tako lepo što sam sam, bio sam ubeđen da se nikad neću ženiti", glasi početak ove priče kad je priča Siniša. "Čim sam došao u Italiju, promenio sam celu garderobu. Dobijao sam milion lira, četvorostruko više nego u Crvenoj zvezdi. Versaće je tad bio modi, napunio sam orman njegovim košuljama u boji. Izgledao sam kao maneken. A onda sam ugledao Arijanu i pomislio samo - koliko će nam samo lepa biti deca.

Prvih mesec dana je nisam ni prstom pipnuo, nisam hteo da pomisli da sam s njom zbog se*sa. Bio sam se zaljubio. A njenu ruku sam zatražio od oca, kako se to radilo u starim vremenima."

sinisa i arijana mihajlovic 3-min.jpg
Instagram / ariannamihajlovic 

Mnogo kasnije, kad je Siniša završio fudbalsku karijeru i postao uspešan trener, bilo je u italijanskoj javnosti povremeno i kritika da je "muški šovinista". Delom zbog izjave kako "neke žene ne treba da pričaju o fudbalu", a delom i zato što je Arijana zbog njega napustila uspešnu karijeru na televiziji. Vraćali su se kritičari i u te njihove rane godine.

"Ja sam igrao u Đenovi, a ona živela u Rimu", objašnjavao je Miha u jednom intervjuu. "Nisam mogao da prihvatim da, dok mene nema, moja žena radi na televiziji, okružena tolikim muškarcima. Nije to mačizam, to je pravilan izbor. A što se tiče fudbala, ima mnogo žena koje igraju bolje i mnogo su inteligentnije nego igrači iz italijanske serije A." 

Ženio je svoju voljenu Arijanu tri puta. Uz građanski i crkveni brak, venčali su se još jednom - kad su obnovili bračne zavete na 25. godišnjicu braka.

Ljubav Siniše Mihajlovića i žene Arijane
Instagram / arijannamihajlovic 

Pred njom je "skinuo kapu" i na način koji se danima prepričavao. "Moja žena jedina ima veća mu*a od mene", izjavio je kad je ušao u odsudnu bitku sa bolešću. On je, inače, rešio da se lično obrati medijima i saopšti teške vesti o svojoj dijagnozi.

Na šokantnoj konferenciji za novinare je objavio da je na redovnom testu tumor markera, kojem se podvrgava otkako mu je otac umro od karcinoma, otkriveno da ima leukemiju. "Niko mi ništa nije poklonio u životu. Ne brinite, pobediću ja ovaj izazov i nadam se da ću, posle toga, biti bolji i zreliji čovek", izjavio je Siniša pred novinarima.

Priznao je kasnije da se, nakon dijagnoze, bio zatvorio u sobu i plakao dva dana. "Ceo život mi je prošao pred očima. Ali ja nikad nisam igrao da izgubim. Kako u fudbalu, tako i u životu - pobediću i leukemiju. Uradiću to za svoju ženu, za svoju porodicu, za sve one koji me vole. Ovo je izlečiv oblik leukemije, pobediću je", izjavio je Miha i, tokom naredne tri godine, postao simbol volje za životom i snage za borbu protiv karcinoma. Ipak leukemija se vraćala.

undefined
Instagram / ariannamihajlovic 

"Pre deset godina, ne bih mogao da je pobedim uopšte. Sada sam se raspekmezio, dirnu me čak i filmovi. Mnogo više plačem, ranije to nikad nisam radio. I shvatio sam koliko je dobro kad izbacuješ iz sebe to što osećaš", ispričao je.

Arijana je tokom svih bitaka bila uz njega. "U bolnici je spavala na stolici. Grdila me je kad bih u nečemu preterivao, grlila me toliko snažno. Bez nje nikad ne bi uspeo", priznao je u svojoj knjizi "Utakmica života".

Vrhunac njihove ljubavi je zamalo bilo i šesto dete, koje su začeli kad je Arijana već bila prešla pedesetu godinu. Više od pola života su proveli zajedno, ali njihova strast se još nije bila ugasila.

"Izgubili smo tu trudnoću", ispričao je Siniša. "Žao mi je zbog moje žene. Vidim da tuguje, vidim da joj je to teško palo." Utoliko je Arijani sad još veća uteha unučica Violante koju na svoj prvi Božić bez muža drži u naručju.

arijana mihajlovic-min.jpg
Instagram / ariannamihajlovic 

Sinišu je ispratila na poslednji počinak stežući za ruke sinove Dušana i Miroslava, treći sin Nikolas je bio uz nju, kao i ćerke Viktorija i Virdžinija. Deca su, baš kao što je njihov otac predvideo, lepa "kao upisana".

"Ja ću da vodim računa o njima, ne brini", napisala je na Instagramu uz porodičnu sliku, na kojoj su svi nasmejani. "Oni su naše najveće remek-delo. Nikad nećemo prestati da se volimo."

U skladu s tim, uz njegovu sliku na spomeniku je napisala samo dve srpske reči: "Volimo te." A uz njegovu sliku na Instagramu, njegov citat: "Važno je da se nikad ne žališ i nikad ne izgubiš volju da živiš i da se boriš."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna