"Nikada mi neće biti jasno zašto se Vojska Jugoslavije stidela spota sa Lepom Brenom. Tek što se dva dana emitovao na Pinku, stigao je dopis iz Generalštaba u kome se strogo zabranjuje dalje prikazivanje. Šteta…"

Ovim rečima, Dejan Milićević opisuje sudbinu spota koji je Lepa Brena snimila za pesmu "Ljubav je". Bilo je to vreme njene velike popularnosti.Filmom "Hajde da se volimo", probila se i na veliki ekran. Međutim, posle albuma na kojem je ova pesma, usledila je velika pauza. Sada je ovaj video ponovo ugledao "svetlost dana" na Jutjubu i dobija brojne komplimente.

Dok se mnogi čude što prvi put vide ovaj spot, ostali nagađaju šta bi mogao biti razlog zabrane. Nekima je neprihvatljivo što Brena peva sa crvenom beretkom na glavi, drugi podsećaju da je pevala "Jugoslovenku" pa može i da nastupa u kostimu sa elementima srpske vojne uniforme.

lepa brena spot 2.jpg
Youtube / Slobodan Praljak 

Oglasio se i momak koji tvrdi da je spot sniman u januaru 1997. godine u kasarni "4. juli". Većina misli da je spot potpuno bezazlen, jer nema nikakvih političkih a još manje "huškačkih" elemenata u ovoj pesmi

"Mogao je to biti spot za sva vremena. Brena maršira sa specijalnom jedinicom, peva u kasarni, vojnici oko nje vežbaju… Čak ni ja nemam taj spot u arhivi“, ispričao je jednom prilikom Dejan Milićević, koji ga je režirao. Pogledajte ga, pa zaključite i sami...

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Brena