Sahrana Siniše Mihajlovića je danas u Rimu, a na Trgu Republike su se okupile stotine ljudi da isprate slavnog fudbalera na poslednji počinak. Uz njegov kovčeg su supruga Arijana sa decom, majka Viktorija i brat Dražen.

Na oproštaj od legendarnog sportiste stigli su brojni njegovi prijatelji i kolege. Siniša je umro u bolnici u Rimu, posle duge bitke sa leukemijom, a sam je govorio kako je više puta sanjao svoju sahranu. Verovao je da je to način da sam sebe ohrabri i dvaput je uspeo da pobedi kobnu bolest.

Treći put je ona bila jača, a sudbina je htela da Mihina sahrana bude baš na Svetog Nikolu, praznik sveca koji mu je bio i krsna slava. Simbolika je jača od neverice, kažu mnogi, jer je svetski fudbalski put Siniše Mihajlovića i počeo na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju, gde je sa Crvenom zvezdom osvojio veliki pehar Evrope.

sahrana sinise mihajlovica venac
Profimedia 

Ikona Svetog Nikole bila je uz Sinišu i kad je pao u komu iz koje se neće probuditi. Velikog sveca je uz njegovo uzglavlje stavila Srpkinja Irena, medicinska sestra koja ga je negovala u rimskoj bolnici. Porodica je bila uz njega do poslednjeg trenutka, a svi njegovi poštovaoci su slali hiljade poruka i želja za njegovo ozdravljenje.

sahrana sinise mihajlovica u rimu venac fifa-min.jpg
Foto: Kurir 

Danas je kovčeg Siniše Mihajlovića okružen cvetnim vencima i tužnim simbolima. Arijana ga prati uz ogroman venac belih ruža na palminim granama, FIFA je takođe poslala venac belog cveća. Bela ruža je simbol duhovne ljubavi i mira.

Tu su i tužni venci fudbalskih klubova Lacija, Rome, Bolonje... Njegovi drugari iz Lacija u kojem je proveo šest sezona, predvođeni Sergejem Milinkovićem Savićem, došli su noseći orla, u čast srpskog simbola.

sahrana sinise mihajlovica u rimu dres crvene zvezde-min.jpg
FK Crvena zvezda 

Jedan od najtežih trenutaka je bio kad je na njegov kovčeg položen dres Crvene zvezde sa njegovim brojem - 11 i šal "Delija" koji ga nikad neće zaboraviti. Njegov "Sever" sa Marakane se oprostio porukom "Mihajlović u sredinu! Nebo se otvorilo!" na crveno-belom vencu. Ova legendarna rečenica sa meča u Bariju će ostati urezana u večno sećanje na Sinišu.

Pogledajte i druge vence i simbole u galeriji slika.

Foto: Kurir Sinišini fudbalski klubovi u žalosti.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna