Siniša Mihajlović će biti sahranjen danas u Rimu, a na poslednji počinak će ga ispratiti žena Arijana, majka Viktorija i brat Dražen, kao i šestoro dece: ćerke Viktorija i Virdžinija, sinovi Miroslav, Dušan i Nikolas, kao i vanbračni sin Marko kojeg je priznao, izdržavao i školovao.

Na ispraćaju slavnog fudbalera okupile su se stotine poštovalaca, brojni prijatelji i kolege, a italijanska državna televizija prati uživo ovaj tužni događaj. Siniša je preminuo 16. decembra, u bolnici "Paideja" u Rimu.Treći put se leukemija vratila slavnom Mihi. Kad mu je prvi put dijagnostikovana, pre tri godine, otvoreno je progovorio o tome i to na konferenciji za medije koju je lično sazvao.

"Moj otac je umro od raka pa sam se zbog toga redovno testirao", ispričao je tada Mihajlović. Njegov otac je imao 69 godina kad je umro od karcinoma pluća. Kako je i sam Siniša rekao, da se nije testirao, još čitavih godinu dana ne bi pokazao nikakve simptome.

Borio se hrabro Miha protiv ove kobne bolesti i dvaput je pobedio. U aprilu ove godine, otkriveno je da se  leukemija vraća, pa je fudbaler smešten u bolnicu u Bolonji. Supruga  Arijana ga je bodrila i radovala se svakom njegovom osmehu. "Treba biti čvrst, ali ne izgubiti nežnost", napisala je tada na Instagramu.

Kada mu se stanje pogoršalo, Siniša je prebačen u Rim. Medicinska sestra Irena, Srpkinja koja radi u rimskoj bolnici "Paideja", otkrila je kako je vodila brigu o Siniši Mihajloviću sve do njegove smrti.

Irena je u razgovoru za Novosti kratko opisala poslednje dane legendarnog srpskog fudbalera i trenera.

"Od kada je smešten u bolnicu bila sam uz njega, uz negu i poštovanje stavila sam pored njega ikonu Svetog Nikole. Bila sam uz njega i njegovu divnu porodicu do kraja", otkrila je ona u kratkom razgovoru. Podsetimo, Siniša je slavio Svetog Nikolu i biće sahranjen baš na dan svoje slave.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna