Siniša Mihajlović, legendarni fudbaler i čovek ogromne humanosti, otac šestoro dece i odani suprug, biće sahranjen danas u Rimu. Od juče, kad je kovčeg sa njegovim telom stigao u rimsku opštinu Kampidoljo, velikom Mihi su počast odale hiljade ljudi.

Kolone su čekale od jutra da odaju počast Siniši, koji je umro u rimskoj bolnici Paideja. Na kovčegu je ležala srpska zastava, a uz nju i obeležja fudbalskih klubova Lacija i Rome, dva rimska kluba za koje je Mihajlović igrao. Uz njega je bila Arijana, žena s kojom je 26 godina bio u srećnom braku, a oko nje brojna porodica. Majka Viktorija sedela je u suzama.

Kada je 20. februara 1969. godine rodila sina, nije verovatno ni slutila da će ga talenat, rad i karakter vinuti u sam svetski vrh sporta. Hrvatica udata za Srbina Bogdana iz sela Kukulje svila je porodično gnezdo u Borovu naselju. Siniša je išao u srednju medicinsku školu i bio dobar đak dok to nisu promenila česta odsustvovanja s časova zbog fudbala.

sahrana sinise mihajlovica u rimu 0745342576-min.jpg
Profimedia 

Igrao je u svim mlađim kategorijama Borova, a majci je 1986. godine mogao da se pohvali sa 500 švajcarskih franaka prve mesečne plate kad je prešao u prvi tim. Bio je to novac o kojem su mama Viktorija i radnička porodica ranije mogli samo da sanjaju. Malom Siniši ona u detinjstvu nije mogla da ispuni želje. Dečak je, recimo, voleo banane, a ona bi skupila para za jednu i nju je morao da podeli s bratom.

Sinišu je fudbal proslavio širom sveta. Odveo ga prvo u Crvenu zvezdu, sa kojom je osvojio najveća priznanja. Zatim je, zahvaljujući sportu, stigao u Italiju i tu ostavio neizbrisiv trag. Radio je kao trener Bolonje kad mu je otkrivena leukemija, zahvaljujući redovnim testiranjima. Nije imao nijedan simptom, lekari su bili zapanjeni kad su videli rezultate, a on im rekao da je tog dana bio na treningu i pretrčao desetak kilometara. Dvaput je pobedio bolest, treći put je ona bila jača.

Juče su, uz njegov kovčeg, zaplakali velikani italijanskog sporta, brojni prijatelji i kolege, italijanska premijerka je govorila o Viktorijinom sinu Siniši biranim rečima.

sahrana sinise mihajlovica u rimu 0745342568-min.jpg
Profimedia 

Za pretužnu majku koja se sedela kraj kovčega svog sina nema druge utehe sem toga da je okružena unucima i da je njen Siniša dao ćerki ime Viktorija po kojoj će je zauvek pamtiti. Njegova ćerka Virdžina već ima ćerku, tako da je Siniša i deda, a majka se može pohvaliti praunukom.

Siniša je slavio Svetog Nikolu, a danas će to biti i najtužniji praznik velikog sveca u porodici Mihajlović. Voljeni sin, suprug, otac i deda će biti sahranjen u 11 sati na groblju bazilike Svete Marije anđela i mučenika na trgu Esedra. Pogledajte još slika u galeriji.

Profimedia Siniša Mihajlović će biti sahranjen u Rimu

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna