"Jutro, 13. jul 2019. godine... Prva vest koju čitam vezana je za Sinišu Mihajlovića. "Bolestan je", kažu, "vodi životnu borbu". Moj Siniša? Siniša, čija fotografija zauzima naslovni ekran mog telefona? Taj Siniša, Mihajlović Siniša - čovek, fudbaler, rodoljub, humanista, otac, muž i veličina u svakom pogledu." Ovim rečima opisuje kako je doživela vest o bolesti popularnog fudbalera Nikolina Radunović iz Podgorice.

Ova, danas prelepa devojka, duguje slavnom fudbaleru svoj život. Rođena je sa srčanom manom, toliko kompleksnom da se nije mogla ni operisati na prostoru bivše Jugoslavije. Kada se šansa ukazala u Londonu, nije bilo novca za ovu intervenciju. Tada je stupio na scenu Siniša.

"Siniša Mihajlović je sasvim slučajno saznao za moj problem, i to preko našeg zajedničkog prijatelja koji je sada, nažalost, pokojni", pričala je Nikolina. "I on je, kao i Siniša, bio iz Borovog Sela kod Vukovara. Nije znao ni ko sam, niti odakle, već je samo poručio - "Dovedite mi to dete!"

307471_sinisamihajlovic_ls.jpg
Kurir Stil 

Mihajlović je već tada bio u Italiji, u Laciju. "Uspeo je da mobiliše ceo tim kako bi mi se pomoglo. Najviše novca uplatio je Siniša, a ostatak fudbaleri rimskog kluba. Operisana sam, vratila se u život i, kao što vidite, danas potpuno normalno funkcionišem, živim i ništa mi nije uskraćeno. Nisam jedina kojoj je on pomogao, jer ih je zaista mnogo. Nikada se nije zbog toga eksponirao, jer je to radio kao pravi vernik i humanista," ispričala je Nikolina svojevremeno.

Kada je pre tri godine Nikolina saznala da Miha ima leukemiju napisala je na Fejsbuku poruku sa početka ovog teksta.  Vest o njegovoj smrti je veoma teško doživela.

"Čula sam, sve sam čula, ne mogu da verujem... Miha, moj spasilac, nema ga više... Da li je moguće? Užas! Ne mogu više, molim vas ne zamerite, mnogo mi je teško... ", jedino je što je mogla da kaže. Podsetimo, Siniša Mihajlović će biti sahranjen sutra u Rimu.

Tekst: Lepa&Srećna