"Život je naš kratak i brzo prođe i ne okreneš se, a već uhvatiš neku starost." Ovim rečima Rade Šerbedžija "gađa u srce" sve one koji vole proslavljenog umetnika i uživaju u svim njegovim novim poduhvatima, ne želeći da veruju da i on stari. Glumac ogromnog opusa, pesnik, pevač, kantautor daje sve od sebe da ostane u kontaktu sa svojom publikom i nastavi da stvara.

Kaže da ne želi da pristane na starost. "Želim da zadržim vreme pod mojom kontrolom, onako kako ga osećam. Ne verujem da ću kao moj otac živeti 104 godine, ali sve dok živim želim biti aktivan. Ne radi se samo o glumi. U svemu još želim da učestvujem iako me sve sprečava u tome", kaže Šerbedžija.

Bogat i često veoma težak životni put vodio je Radeta i kroz najrazličitije avanture. Večni zaljubljenik u more, doživeo je i tešku nesreću u kojoj je jedva ostao živ. "Bilo je to na Tihom okeanu kad me jedan talas zabio na dno glavom, bio sam na dasci", ispričao je Šerbedžija. "Od tada imam bol u krstima i desnom ramenu kao posledicu povrede vrata.

rade serbedzija 2-min.jpg
Youtube / Kemal Monteno 

Ali ne dam se, ne priznajem bol, mada me boli celo telo", kaže Rade i svima jasno poručuje da nije još za penziju. 

U 76. godini, Šerbedžija se još odlično drži. Vrlo je još uvek aktivan u filmskoj industriji, u pozorištu takođe ne pravi izuzetke ni pauze, priređuje koncerte, bavi se i sportom, snima za Fejsbuk i Jutjub, uživa u porodičnim susretima. 

rade serbedzija 3-min.jpg
Youtube / Rade Šerbedžija 

U srećnom je braku sa drugom suprugom Lenkom, koja je od njega mlađa dvadeset godina. Zanimljivo je da njegov otac Danilo nije odobravao njegovu nameru da se bavi glumom i nikad nije pogledamo nijedan film, seriju ili pozorišnu predstavu u kojoj je nastupao.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna