Miloš Biković je obradovao svoje pratioce fotografijom na kojoj se vidi njegova, tek okićena, novogodišnja jelka. Obožavaoci našeg glumca su oduševljeni atmosferom koja je zabeležena na ovom snimku, a glumac je napisao kratku poruku - "Opet je vreme za ovakve stvari."

"Ne zna se da li je lepša jelka ili onaj koji ju je okitio", "Srećna je ona koja će gledati u nju dok s tobom nazdravlja Novoj godini", samo su neki od komentara koji se mogu pročitati na toj društvenoj mreži. Posebne komplimente je Miloš dobio za izbor same jelke.

Dok u poslednje vreme gledamo, mahom, veštačke jelke i to u raznim bojama - bele, roze, zlatne i srebrne, Biković je izabrao pravu, prirodnu jelku. "Ne sećam se kad sam poslednji put videla prirodnu jelku, napisala je jedna obožavateljka.

milos bikovic jelka za novu godinu-min.jpg
Instagram / bikovic 

Podsetimo, jedna stara hrišćanska legenda kaže da je jelka koju kitimo podsećanje na dan rođenja Isusa Hrista.

Po njoj su, ispred pećine u kojoj je rođen, bila tri zimzelena drveta – kedrovo drvo, bor i jela.  U znak pozdrava  malom Isusu, zatresla su se sva tri drveta i darivali su mesiju. Kedar je kao dar za novorođenče imao mirišljave iglice, bor šišarke, a jela nije imala nikakve plodove koje bi poklonila, pa je zaplakala.

Na nju se tada anđeo smilovao i poklonio joj zvezdu sa neba, koju je ona onda poklonila Isusu. Upravo se zbog ovoga na vrh jelke stavlja zvezda – kao znak ljubavi prema Isusu Hristu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna