Statistika kaže da je svaka treća žena u Srbiji bila izložena nekom vidu zlostavljanja i maltretiranja od strane poznatog ili nepoznatog muškarca. U ovu tužnu "brojku" ulazi i "slučaj" Marije Savić Stamenić koju je nedeljama manijak uznemiravao telefonom.

Voditeljka Marija Savić Stamenić bila je žrtva manijaka, nedeljama je uznemiravao telefonom čim uđe u stan. Jedno od zaštitnih lica TV Prva kaže da je to dugo trajalo. "Danima sam bila uplašena", objašnjava urednica.

"Imala sam progonitelja, osobu koja me je zvala na kućni broj telefona. To se događalo čim bih ušla u stan, delovalo je kao da me neko gleda odnekud i tačno zna kad treba da pozove. Bilo je veoma neprijatno, osećala sam strah i bila prinuđena da tražim zaštitu od policije.

Rešili su problem u prilično kratkom roku, ali mi nikad nisu rekli o kome je reč. Savetujem svim ženama da, ukoliko osete da nešto nije u redu i, ako posumnjaju da nešto potencijalno može da ih ugrozi na bilo koji način, ne oklevaju nego da se odmah obrate policiji", upozorava Marija.

marija savic stamenic 4.jpg
Instagram / marijasavicstamenic 

Onaa se, inače, veoma trudi da izbegava potencijalno opasne situacije, baš kao i osobe koje daju neprimerene komentare. Kad je pre nekoliko godina na jednom jutjub kanalu objavljeno da ima "dobre noge"- rasplakala se.

"Pitala sam se zbog čega je osoba koja je to okačila morala da komentariše kako izgledam, a ne to što radim. Bilo je to nešto najgore što je neko mogao da mi kaže, jer ne želim da me ljudi posmatraju na taj način.

Prijatelji, koji su videli koliko sam se potresla, rekli su mi da sam šašava. Sada shvatam da je to bilo glupo, da sam podlegla predrasudi da ako si lepa žena, ne možeš da budeš pametna i sposobna da dobro radiš svoj posao. Više ne dozvoljavam da me takvi stavovi izbace iz takta, mada i dalje mislim da nisu fer", objasnila je Marija.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna