Pevač Oliver Dragojević preminuo je 29. jula 2018. godine, u 71. godini života. Iza sebe je ostavio brojne hitove, na hiljade obožavalaca, ali i ono najvrednije - porodicu. Trojicu sinova, sedmoro unučadi i suprugu Vesnu sa kojom je u braku bio čitavih 45 godina. Pevač bi danas proslavio 75. rođendan, a njegova životna saputnica se oglasila tim povodom.

"Tuga ne prestaje. Uvuče se u tebe kao sitna prašina. Razliva se tako gore, dole, dok ne dođe do najsitnije pore u tvom telu. Nevidljiva je, ali je nosiš kao najteži teret koji čovek može da izdrži“, napisala je Vesna uz Dragojevićevu pesmu "Tristeca“.

Vesna i Oliver Dragojević upoznali su se u leto 1973. godine, a venčali se deset meseci kasnije i ostali zajedno sve do njegove smrti.

Jednom prilikom, pevač je priznao da Vesnu ne bi oženio da su se upoznali nakon što je on postao popularan, jer bi mislio da je s njim zbog novca.

Oliver je bio izuzetno ponosan na suprugu, sinove i unučad, ali nije želeo da neko od unuka nosi ime po njemu.

"Mogu ih nazvati kako oni to žele, ali neka im ne pada na pamet da neko od njih bude Oliver, kako ga u školi ne bi zadirkivali da se zove Oliver Dragojević", prepričala je Vesna jednom prilikom šta je Oliver govorio.

Ipak, 2006. godine njegov brak je bio ozbiljno uzdrman. U javnost je dospela informacija da je pevač imao aferu i da je godinama vodio paralelan život.

Manekenka Branka Marić-Muti javno je priznala da je sa umetnikom dugo godina bila u ljubavnoj vezi, a koliko je afera bila ozbiljna, govori činjenica da je Dragojević zbog Branke želeo da ostavi suprugu. Vesna je jako teško podnela saznanje da joj je suprug bio neveran, deset godina joj je trebalo da preboli prevaru.

"Svih tih godina često sam zbog stresa i nervoze završavala u Hitnoj pomoći. Dugo sam pokušavala da odgonetnem zašto se Oliver okrenuo drugoj ženi, ali na kraju sam shvatila da je reč o njegovoj nezrelosti i nesigurnosti", rekla je svojevremeno Vesna za jedan hrvatski portal. Oliver nikada nije govorio o privatnom životu, pa ni ovu situaciju nije komentarisao.

Još fotografija Olivera Dragojevića pogledajte u galeriji ispod.

Youtube / Printscreen / Hrvatska radiotelevizija, Youtube / Printscreen / musicherecorp Oliver Dragojević

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna