Pevač Oliver Dragojević 29. jula 2018. godine, u 71. godini života, izgubio je bitku sa opakom bolešću, rakom pluća.

Iza sebe je ostavio brojne hitove, na hiljade obožavalaca, ali i ono najvrednije - porodicu. Suprugu Vesnu, trojicu sinova i sedmoro unučadi.

"Dragi naš dida. Svi smo tu. Nas 14. Danas su tu i tvoji prijatelji. Puno njih. Danas je dan za pesmu, ne za plakanje. Svi nam se javljaju i tvoji obožavaoci dolaze. Pričaju na svim jezicima, ja klimam glavom, pretpostavljam da te hvale. Ostavio si nam veliki teret. Sad su se prebacili na mene, znaš da sam to vešto izbegavala. Više sam se islikavala u godinu dana, nego kroz ceo život", počela je Oliverova supruga Vesna poruku koju mu je posvetila na današnji dan.

Ovih dana se u Oliverovu čast u njegovoj rodnoj Veloj Luci održava projekat "Trag u beskraju", a centralni muzički događaj je večerašnji koncert na pontonu na rivi u Veloj Luci, gde će nastupiti brojni hrvatski muzičari koji će izvoditi njegove pesme.

"Danas je veliki koncert. Znam da bi uživao da sviraš i pevaš, ali ovaj put oni to rade za tebe. Puno mladih i tvojih starih prijatelja. Znam da ti nije draga ovolika pompa oko svega toga. Mi smo samo posmatrači i nismo u organizaciji. Znam šta bi rekao, ali neću da psujem. Kod nas ništa novo. Nastavili smo kako smo živeli s tobom. Ako se ikad sretnemo, platićeš mi za ovo. Volimo te do kraja života", napisala je Vesna Dragojević.

Vesna i Oliver Dragojević upoznali su se u leto 1973. godine, a venčali se deset meseci kasnije i ostali zajedno sve do njegove smrti.

Jednom prilikom, pevač je priznao da Vesnu ne bi oženio da su se upoznali nakon što je on postao popularan, jer bi mislio da je s njim zbog novca.

Oliver je bio izuzetno ponosan na suprugu, sinove i unučad, ali nije želeo da neko od unuka nosi ime po njemu.

"Mogu ih nazvati kako oni to žele, ali neka im ne pada na pamet da neko od njih bude Oliver, kako ga u školi ne bi zadirkivali da se zove Oliver Dragojević", prepričala je Vesna jednom prilikom šta je Oliver govorio.

Još fotografija Olivera Dragojevića pogledajte u galeriji ispod.

Youtube / Printscreen / Hrvatska radiotelevizija, Youtube / Printscreen / musicherecorp Oliver Dragojević

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna