U biografiju Ruške Jakić stalo je mnogo lepih, ali i tužnih uspomena. U godini kada je njena ćerka Ana otišla na studije u inostranstvo, voditeljka je izgubila oba roditelja i ovaj period pamti kao najteži u životu.

"U toj godini umrli su mi otac i majka, ostala sam bez posla, Ana je otišla da studira u Italiju, umrlo mi je moje kuče koje sam obožavala i odjedanput sam otvorila vrata svoje kuće i ostala sama. Skuvala sam lepo sebi kafu i razgovarala sama sa sobom. Postoje dva puta, jedan je da padneš u depresiju i propadneš, a drugi je da se digneš i digla sam se", ispričala je ona u emisiji "Realna priča".

Voditeljka je zatim objasnila na koji način je, i pored brojnih izazova, uspela u nameri da se okrene samo pozitivnim dešavanjima i mislima.

Ruška Jakić o bivšem mužu
Printscreen/ YouTube Grand Magazin TV Grand 

"Depresija je bolest. Postoji način da upravljamo svojim mozgom. Ja sam naučila da moj mozak prima samo lepe informacije, da moje oči vide samo ono što ja hoću i da moje uši čuju samo ono što ja želim. Naša podsvest prima 65.000 informacija dnevno, samo izaberite onu koja vam se najviše sviđa", objasnila je Ruška.

Kako bi videla ćerku, koja je tada boravila u Italiji, voditeljka je putovala i po 50 sati. Na jednom od tih putovanja rodila se ideja za biznis, koji joj je kasnije doneo veliki novac.

Ruška Jakić o bivšem mužu
ATA / Antonio Ahel 

"U to vreme kada je Ana otišla i kada mi se sve to dogodilo, bilo je to vreme embarga i ratova. Tada sam putovala po 50 sati Fudeksovim autobusom da bih videla svoje dete. To su bili neki dani koji nisu bili toliko lepi. Pošto taj Fudeks ide pored Požarevca, mene su Romi obožavali. Pošto smo prolazili kroz Trst, oni su mi rekli da će me voditi na mesto gde nabavljaju robu. Tada sam se setila da napunim torbu stvarima i otvorim svoj štand na Sajmu. Onda su mi moji neprijatelji napravili veliku uslugu. Govorili su da sam opet propala, 'posle svega onoga sada prodaje stvari na Sajmu'. Ustvari, oni su meni učinili uslugu jer sam u to vreme zarađivala najviše para", ispričala je voditeljka u pomenutoj emisiji.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna