Svet se oprašta od Kirsti Eli, poznate glumice koje se sećamo po ulogama u filmu "Gledaj ko to govori" i nezaboravnoj TV seriji "Kafić Uzdravlje". Čuvena komičarka je preminula u 71. godini, a porodica je saopštila da je bolovala od karcinoma.

Sada se oglasio i njihov predstavnik za štampu i potvrdio da je uzrok smrti bio karcinom debelog creva. Prema rečima njenih ćerki, Tru i Lili Parker, bolest je otkrivena nedavno.

"Tužni smo što nas je napustila naša neverovatna majka, puna ljubavi i energije, nakon što je izgubila bitku sa karcinomom", napisale su njih dve.

kirsti eli 0742595046-min.jpg
Profimedia 

"Bila je okružena članovima najbliže porodice i borila se snažno, a nama ostavila uverenje da je život radost koja se nikad ne prekida. Bila je ikona na ekranu, a bila je još čudesnija majka i baka", stoji u porodičnom saopštenju.

Pored poznatih filmskih i televizijskih ostvarenja, Kirsti se pojavila i u miksu komedije i rijaliti programa "Debela glumica", u kojoj je pokušala da - na humorističan način - pokaže svoju borbu sa oko 50 kilograma viška. Nekad punačka holivudska lepotica dugo se borila sa gojaznošću i varirala sa telesnom težinom.

Lekari upozoravaju na vezu između gojaznosti i karcinoma debelog creva. Višak kilograma menja funkciju esencijalnih hormona insulina i leptina, a ove promene se povezuju sa patološkim rastom ćelija u crevu. 

Među prvim simptomima su, pre svega, grčevi u stomaku i nadimanje, kao i pojava krvi ili sluzi u stolici. Zapravo, svaka promena u toaletu treba da bude razlog za oprez - bilo da dođe do produžene dijareje, zatvora ili osećaja da pražnjenje nije bilo potpuno.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna