Metju Peri osvojio je srca publike širom sveta ulogom simpatičnog Čendlera Binga. Na vrhuncu popularnosti zarađivao je milion dolara po epizodi "Prijatelja" i četiri puta je bio u nominaciji za Emi nagradu. I dok su mu svi aplaudirali, u privatnom životu slavni glumac vodio je stravične borbe.

Osim problema sa alkoholom i drogom, borio se i sa depresijom, a imao je i patološki strah od vezivanja. Zbog svega je završio na rehabilitaciji, a o paklu kroz koji je prošao govorio je u svojoj knjizi "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar", ali i u intervjuima.

"Verovatno sam potrošio oko 9 miliona dolara pokušavajući da se otreznim. Bilo je malo svetla u tunelu u koji sam počeo da puzim. Danas ne ne želim više da posegnem za opijatima", priznao je Metju koji je govorio da su mu kolege na na snimanju serije "Prijatelji” godinama unazad bile velika podrška. I to je bilo vreme kada je zvezda uzimala u proseku 55 tableta Vicodina dnevno - izuzetno snažnog leka protiv bolova, čiji je efekat uporediv sa morfijumom.

"Bili su neverovatno strpljivi i razumljivi. Baš kao i pingvini, kada je jedan bolestan ili povređen, drugi brinu o njemu, pomažući mu da se kreće dok ne povrati punu kondiciju. To su naši članovi glumačke ekipe uradili za mene", priznao je svojevremeno glumac, koji se sada slomio pred kamerama priznavši da nije fer što je samo on iz ekipe ovo morao da doživi.

Metju Peri plakao pred kamerama
Youtube/Printscreen/HBO 

"U jednom trenutku toliko sam se tresao da sam, ako sam hteo da se pomerim od police s knjigama do stola, morao da se oslanjam na nešto. Otišlo je toliko daleko. Znate, ono zbog čega se uvek rasplačem je činjenica da ovo nije pošteno. Nije pošteno da sam ja morao prolazim kroz ovu bolest dok ostatak ekipe nije. Oni su dobili sve što i ja, ali samo sam ja morao da se borim protiv ove stvari i još uvek to činim", rekao je kroz suze glumac.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna