Slavica Ćukteraš je godinama obilazila lekare koji nisu mogli da joj otkriju nikakav fizički problem, a ona se žalila na gušenje, strah, napade panike. Nosila je holter više puta, bila kod kardiologa, ali su joj svi govorili da je zdrava.

Pevačica se teško borila sa svakakvim mislima koje su joj dolazile u glavu. To je intenzivno trajalo dve godine, a Slavica i danas kaže da je neophodna pomoć svima koji se bore sa istim problemom - teškom anksioznošću.

Svoju dijagnozu je saznala tek kad je stigla kod neuropsihijatra. "Prvi put sam joj rekla da ću da umrem, a ona meni `nećete`. Meni je izuzetno loše, ne smem na ulicu. Ona je rekla da je to stanje, da nije bolest, da to ima svaka druga osoba i da neću umreti.

slavica cukteras 2-min.jpg
Instagram / cukterasslavica 

Jednom sam je zvala pred nastup u jedan ujutro i rekla: Ja ne mogu da izađem na scenu, ako stanem na scenu, ja ću umreti. Ona mi je rekla – Slavice, nećete umreti. Ali, pašću u nesvest. A ona je odgovorila: Pa, ako padneš, neko će te dići – ispričala je pevačica.

Slavica je imala strah od svega. Kad ode da se kupa, vrata su morala da budu otvorena, jer se plašila da će se ugušiti.

slavica cukteras-min.jpg
Instagram / cukterasslavica 

"Govorili su mi da tripujem, a kada mi to kažu, bude mi sto puta gore. Kasnije mi je doktorka rekla da treba da prekinem da pričam osobama koje ne razumeju, već da to stanje prepoznam, da se sa njim upoznam i kanališem", rekla je Slavica u emisiji TV Prve "Na prvom mestu".

Danas ima svoje plus i minus faze i, po njenom mišljenju, bilo bi dobro da postoji kol centar za osobe koje pate od istog problema.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna