Zoran Slavnić, jedan od naših najvećih košarkaša, smešten je u bolnicu, prenosi Pink. Popularni Moka je hospitalizovan zbog problema sa stopalom, a prve vesti su da je miljenik cele nacije ipak u dobrom opštem stanju.

Nekadašnji igrač Crvene Zvezde, reprezentativac bivše Jugoslavije i prvi selektor košarkaške reprezentacije Srbije ima - kako glase prve vesti -problem sa "palim stopalom", što znači da nije u mogućnosti da ga kontroliše. Evo na šta to može da ukazuje.

Palo stopalo je posledica niza različitih bolesti, koje bi mogle da ukažu na postojanje nekog ozbiljnijeg problema sa nervnim sistemom.

zoran slavnic 2-min.jpg
Youtube / TV Happy 

Pad stopala je uobičajeni simptom multiple skleroze u kojem osoba ima poteškoća sa kontrolisanjem stopala, zbog čega mora da ga vuče ili naglo zanosi prilikom hodanja.

Vrlo često pad stopala prati bol u lumbalnom delu leđa sa širenjem niz obolelu nogu, što po pravilu ide u pravcu "išijasa" i diskusa lumbalnog dela kičme, zbog kojeg može biti indikovana i operacija.

Za sada nije poznato da li će Slavnić biti podvrgnut nekoj operaciji. On je u maju operisao desni kuk, a ranije je obavljena i intervencija na levom. Podsetimo, Slavnić je član FIBA Kuće slavnih i jedan od 50 najboljih košarkaša svih vremena u izboru FIBA.

Tekst: Lepa&Srećna