Lepota i tragična sudbina Merilin Monro i šest decenija nakon njene smrti intrigiraju javnost. Ona je svojim izazovnim izgledom "izluđivala" bogataše, poznate holivudske glumce i istaknute političare. Merilin se udavala tri puta, ali nikada nije našla pravu sreću. Brojne tajne i eksplicitne romanse sa muškarcima, po pravilu, završavale su se razočaranjem.

Iako je, uglavnom igrala uloge naivnih plavuša, Merilin je bila izuzetno pametna i pronicljiva, a nedostatak obrazovanja nije uticao na njenu sposobnost da komunicira sa ljudima. Sakrivala je bol u srcu kad god bi je neko podsetio na njenu tešku prošlost.

Psihički nestabilna majka, boravak u sirotištu i nepoznatim porodicama, Merilin je uz veliku muku uspela da pobegne iz ovog pakla, da se uzdigne sa dna do visina svetske slave. Ipak do kraja svog života ostala je duboko nesrećna žena koja je žudela za ljubavlju. Susret sa Džonom Kenedijem u leto 1954.godine uzdrmaće poznatu plavušu do srži. Tada mladi senator, a kasnije predsednik Sjedninjenih Američkih Država nije krio da mu se Merilin dopala.

"Kenedi nije skidao pogled sa mene ni na sekundu, a u nekom trenutku sam se čak i postidela", opisala je Merilinka njihov prvi susret koji se dogodio u prisustvu njenog tadašnjeg muža bejzbol igrača Džoa Dimađa. Kenedi takođe nije bio sam, uz njega je bila Džeki Kenedi.

Ljubav Merilin Monro i Džona Kenedija
Profimedia 

Ipak, strast nisu mogli da sakriju, Džon se divio njenoj lepoti, a Merilin mu je pisala poeziju i maštala da će postati njegova supruga. Kada je postao predsednik Kenedi se nije odvajao od fatalne plavuše, koja je čvrsto verovala da će njihova veza biti ozvaničena. Kada je njihova sedam godina duga ljubav okončana, pala je u depresiju i okrenula se alkoholu. Kenedi se ohladio a Merilinka je histerično zvala Belu kuću, zahtevala sastanke sa Кenedijem, pisala pisma, i pretila da će otkriti njegove tajne.

Možda je ovo poslednje odigralo tužnu ulogu u životu legendarne plavuše. Mnogi smatraju da je Merilin postala pretnja, i da je uzrok njene smrti povezan sa tim.

Holivudska ikona pronađena je mrtva u svom domu u Los Anđelesu 5. avgusta 1962. godine. Kako su svojevremeno brojni mediji pisali, u ruci je držala telefonsku slušalicu, kao da je u poslednjim trenucima nekog zvala u pomoć.

merilin monro
Profimedia 

Niko ne zna kakva su osećanja obuzela Džona F. Кenedija kada je saznao za smrt nekada voljene žene.  Godinu dana kasnije on je ubijen u Dalasu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna