Merilin Monro je platinasto otelotvorenje ženstvenosti i glamura. Vest o njenoj smrti u avgustu 1962. godine zaustavila je planetu na tren. Ni decenijama kasnije nije se saznalo zbog čega je te kobne noći poželela ili morala da napusti ovaj svet.

Glumačka diva preminula je u avgustu 1962. godine u 36. godini, a njena lepota i danas impresionira sve. Holivudska ikona pronađena je mrtva u svom domu u Los Anđelesu. Kako su svojevremeno brojni mediji pisali, u ruci je držala telefonsku slušalicu, kao da je u poslednjim trenucima nekog zvala u pomoć.

Njena smrt podigla je brojne "crvene zastavice" i godinama kasnije se spekulisalo šta stoji iza tragičnog odlaska jedne od najlepše žene svih vremena. Iako je zvanična verzija glasila da je reč o samoubistvu, mnogi su bili uvereni da je uzrok njene smrti povezan sa aferom sa bivšim predsenikom SAD Džonom Kenedijem, u čiji je zagralj trčala iako je znala da se on nikada neće razvesti od svoje supruge Žakline, pošto bi mu to ugrozilo popularnost.

Iako je prvi čovek Amerike sasvim sigurno voleo fatalnu plavušu imao je avanture i sa drugim damama. Emotivno nestabilna Merilin je to teško podnosila, a tugu je lečila u alkoholu i narkoticima. Na kraju je smeštena u psihijatrijsku kliniku gde je probala da se izleči od svojih mračnih opsesija, ali je po dolasku kući ponovo otrčala u zagrljaj bivšoj ljubavi.

"Da li izgledam srećno? Kažem vam da me u detinjstvu niko nije želeo. Pred vama je usamljena devojka koja ima ideju da se probudi i nađe način kako da san postane stvarnost. Ja sam Merlin Monro, a ovo je moja priča o Pepeljugi", rekla je glumica novinarima prilikom izlaska sa psihijatrijske klinike.

"Nije lako kada saznate da nećete imati decu. To je beskrajna bol koju sam prihvatila. Jednostavno, majčinstvo mi nije suđeno, a život mora da ide dalje", govorila je Merlin.

Posle mnogobrojnih nagađanja, prava istina o njenoj smrti nikada nije obelodanjena.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna