Merilin Monro intrigira javnost i šest decenija nakon njene smrti. Ona je simbol ženstvenosti 20. veka, a iza osmeha krila je ožiljke od velikih razočaranja koja je nosila na duši.  Merilin je tragala za ljubavlju celoga života, udavala se tri puta a ni jedan brak joj nije doneo sreću. Prvi put se venčala kada je imala tek 16 godina. Njen suprug Džejms Doreti imao je četiri više.

"Mislio sam da je jako mlada. Razgovarali smo i slagali smo se prilično dobro. Venčali su se samo 18 dana nakon što je napunila 16 godina",  rekao je Doerti koji je ubrzo nakon venčanja otišao u mornaricu, a ambicozna Merilinka (tada Norma Džin) nije želela da bude domaćica. Zato je bez mnogo dvoumljenja prihvatila uslove ugovora koji je ponudio filmski studio "20th Century Fox" kada je video njene fotografije - da ne sme da bude u braku. Doerti nije lako prihvatio kraj braka, a kada su ga mnogo godina nakon razvoda pronašli novinari rekao je da je Normu voleo ludo.

"Mnogo toga sam postigao u životu, a svi su me uvek pitali jedno te isto 'kako je bilo u braku s Merilin Monro?' Ja nisam bio u braku s njon, nego s Normom Džin, s kojom sam namerovao da provedem ostatak života", rekao je prvi suprug fatalne plavuše.

Osam godina nakon razvoda od Doertija, sad već poznata kao Marilin Monro, udala se za legendarnog bejzbol igrača Džoa Dimađa. To je bila ljubav iz bajke, ona je bila prelepa glumica, on slavni sportista. Ipak, Merilinka nije mogla da podnese ljubomoru kojom je njihov odnos bio protkan. Podnela je zahteva za razvod samo devet meseci nakon venčanja.  Džo je bio potpuno slomjen, slao joj je gomilu pisama, nije mogao da je preboli, ali Merilin nije popustila.

Tragična sudbina Merilin Monro
Profimedia 

Ipak, za Marilin je  bio fatalan Artur Milerom. Oboje su govorili da je to bila strastvena ljubav na prvi pogled, koja je planula dok je Miller još bio u braku. Međutim, ubrzo su počeli problemi. Merlin se potpuno slomila kada je je pronašla beleške koje je Miller napisao o njoj dok je snimala film “Princ i plesačica” 1957. Priznao je da se razočarao jer ona nije odgovarala onome što je očekivao od supruge. Merilin je jako patila što sa Milerom nije mogla da ima dete. Ubrzo se upustila u afere, i kako je kasnije priznala, jako ju je razočaralo što se njen suprug nije ni protivio njenim preljubama. Par se razveo 1961. godine.

Tajna smrti Merilin Monro
Youtube/Printscreen/ The Marilyn Monroe Channel 

Holivudska ikona pronađena je mrtva u svom domu u Los Anđelesu. Kako su svojevremeno brojni mediji pisali, u ruci je držala telefonsku slušalicu, kao da je u poslednjim trenucima nekog zvala u pomoć. Njena smrt podigla je brojne "crvene zastavice" i godinama kasnije se spekulisalo šta stoji iza tragičnog odlaska jedne od najlepše žene svih vremena. Iako je zvanična verzija glasila da je reč o samoubistvu, mnogi su bili uvereni da je uzrok njene smrti povezan sa aferom sa bivšim predsenikom SAD Džonom Kenedijem.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna