Blogerka Zorana Jovanović poznatija kao Zorannah otvoreno govori o napadima panike koji je, kako kaže, muče već godinama.

"Ove sada lekove uzimam samo kada imam napad. Iskreno, to su jaki lekovi i ne želim da budem 'stondirana', uspavana i slično u svako doba dana. Pila sam druge lekove, koji su za depresiju, svakog dana, kao terapiju, oni ne uspavljuju i ne stvaraju zavisnost. Nažalost sa njima sam morala da prekinem, kada su napadi panike počeli češće da mi se dešavaju. Iskreno, život mi je bio mnogo bolji, kada sam bila na tim lekovima (antidepresiv je u pitanju). Tako da planiram da prestanem da pijem ove za anksioznost i vratim se njima. Jako je važno da lekove ne prepisujete sami sebi", napisala je blogerka i istakla da nikada ne zna kada će je zadesiti novi napad.

"Niko ne može da zna unapred kada će dobiti napad panike, osim ako ih ne izmišlja. Jedino što možeš da znaš neke situacije u kojima si već bila trigerovana. Meni su se napadi desili na primer noću pre nego što zaspim ili kad vozim noću, a nema nigde nikoga na ulici", napisala je Zorannah i opisala sa čim se bori.

"Lupanje srca nenormalno jako, nervozan želudac i osećaj da ćeš se ugušiti tj da ne možeš da udahneš. Onda na sve to u nekom momentu mislim da ću se onesvestim, pa kako živim sama, pojavi se još veći strah jer znam da niko ne bi mogao ni da uđe. A ne bi ni znao da sam se srušila onda to prolongira još veći strah", kaže blogerka.

zoranah
Youtube/Mondo 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna