Novak Đoković je često na meti komentara kad je reč o zaradi, pa je tako bilo i u Torinu. Na završnom teniskom turniru ove godine on je zaradio rekordan novac - nešto više od 4,7 miliona dolara! To je više nego što je ikad dosad osvojio na bilo kom takmičenju u "belom sportu".

Otuda, verovatno, i provokativno pitanje novinara na koje je Novak tako odgovorio da se njegove reči već nekoliko dana prepričavaju. "Da li sad vidite samo dolare ili ipak mislite i na tenis?", pitao je ga jedan od predstavnika medija. "Ne vidim dolare uopšte", kazao je Novak, pa napravio "dramsku pauzu". "Vidim samo evre. I dinare", dodao je i svi su počeli da se smeju s njim. A onda je nastavio sa objašnjenjem koje će se dugo prepričavati.

"Znam da je zarada svima poznata - to je javni podatak. Niko ne priča ni o porezu koji ćemo platiti ni o našim troškovima i to je u redu", kaže Novak.

"Ali ja dobro znam šta znači kad imate NULA evra u petočlanoj porodici. Nemojte da zaboravimo odakle dolazim, moje detinjstvo su obeležili rat i sankcije. Svaki evro koji sam zaradio, zaradio sam uz tešku muku i uz pomoć svoje porodice i tima", kazao je Novak.

Ove nedelje, Đoković je premašio još jedan rekord - 160 miliona dolara samo od teniskih takmičenja. Time je ponovo ušao u istoriju tenisa, što je učinio i kad je bio prvi koji je zaradio 140, pa onda 150 miliona dolara. Sa zaradom iz Torina, bliži se i novom rekordu.

novak djokovic 0739012789.jpg
Profimedia 

"Poznajem odlično i drugu stranu, što mi pomaže da cenim još više ono što zaradim", podsetio je Novak.

I Jelena je svojevremeno govorila o životu bez novca. "Tri godine sam morala da se snalazim kako da preživim, nisam imala novca da jedem po ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde bih imala kuhinju", otkrila je u priči o tome kako je postala veganka.

jelena i novak djokovic 0738934281.jpg
Profimedia 

I danas Jelena često pokazuje skromnost u ponašanju, neki čak kažu da u tome i preteruje. U medijima se pisalo kako je Novak obično podstiče da troši više, da uživa, opusti se i priušti sebi sve što želi.

Međutim, ona veoma retko pokazuje bilo kakav luksuz i čak smatra da bi novac mogao da je zaustavi. "Opirem se tome, ne vidim razlog da sedim i ništa ne radim, što mi je - navodno - zagarantovano, jer imam novac", objasnila je u emisiji "Šta sam tebi, ko sam sebi".

"Ja samo želim da budem još bolja i sebi i drugima. Možda bi neko rekao - imaš sve, sunčaj se i uživaj, ali ja baš to ne želim", kaže Jelena.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna