Obožavaoci tenisa nisu bili baš oduševljeni sportistima koji su prošetali po čuvenom "plavom tepihu" ATP finala na kojem su željno iščekivali svoje idole. Reč je o osam takmičara, među kojima su bili Danil Medvedev, Stefanos Cicipas kao i naš Novak Đoković, a koji su bili VIP gosti u Torinu.

Igrači su se pojavili na svečanom defileu u majicama, farmerkama i duksericama s kapuljačama, za razliku od prethodnih defilea kad su nosili formalniju odeću. Za to su dobili brojne kritike, čak su nekima rekli i da su mogli da obuju bar čiste patike. Novak se, izgleda, potrudio da pronađe neku "zlatnu sredinu", ali...

Đokovići su poznati po često neformalnom oblačenju, a naročito Jelena u poslednje vreme izbegava luksuzne brendove. Od mlade dame koja je nekad sedela rame uz rame s Anom Vintur, ona se pretvorila u ženu koja obično dođe na tribine u najjednostavnijoj odeći. Izuzetak je bio Vimbldon ove godine, kad je nosila jednu dizajniranu roze haljinu.

Mnogi misle da je Novak previše pod uticajem Jelene pa bi želeli da ga češće vide u brendiranoj garderobi.  Priča se da i mama Dijana voli kad joj sin donosi samostalne odluke, pa sigurno to važi i za pojavljivanje u javnosti.

plavi tepih torino teniseri novak djokovic 0736832351.jpg
Profimedia 

Sad je Nole izašao na "plavi tepih" u kombinaciji koja bi mogla da se dopadne i jednoj i drugoj dami. Uz jednostavne pantalone od finog kepera, u kamel boji, Đoković je obukao ultramodernu "koledž" jaknu poznatog brenda.

Da se ne razlikuje previše od kolega, i on je obuo bele patike, ali "fensi" naočare i moderna frizura su ga pretvorili u pravog manekena. Obožavaoci su ipak bili u velikoj meri razočarani, jer su se nadali da svoje omiljene tenisere vide u odelima, kako prilika i nalaže. Zavirite i sami u galeriju slika!

Profimedia Defile na plavom tepihu u Torinu, finale ATP.

Tekst: Lepa&Srećna