Miroslav Ilić u detinjstvu nije ni slutio da će jednog dana postati velika zvezda, budući da tada uopšte nije sanjao o tome da se bavi pevanjem, a nakon smrti majke, koju je izgubio kad je imao 25 godina, razmišljao je i da odustane od muzike. Međutim, supruga ga je sprečila u tome, što je bila prekretnica kako u njegovoj karijeri, tako i u njihovom braku, budući da ih je ova situacija još više ojačala.

"Nisam maštao o ovom poslu, ali sam ga zavoleo i zapoštovao. I ako ga radim, da ga radim punim kapacitetom. Kada sam upisao gimnaziju, majka me je terala samo škola, škola... Još u osnovnoj školi su govorili da pevam dobro. Pevao sam na tim priredbama. Nikad nisam pokušavao da pevam pop, niti rok. Slušao jesam rok. Kada je moja majka preminula u 47. godini razmišljao sam da batalim i da ne pevam ništa. Ali supruga je bila najveći pokretač, nema odustajanja. Moja majka je brinula da li ću nekad nešto napraviti", ispričao je pevač u emisiji "Amidži šou" i dodao:

"Ona je godinama brinula da li će njen 'Miro' napraviti nešto u životu, a nikada nije dočekala. Moj otac jeste, ali ona nije i to mi je najžalije."

Sa suprugom Gordanom Miroslav je u braku već 50 godina, a ona mu je najveća podrška. Venčali su se iznenada, a mnogi su sumnjali u njihovu ljubav.

Supruga Miroslava Ilića o braku
ATA / Antonio Ahel 

"Mlad sam se oženio neplanirano. Otišao da studiram u Skoplje, ona je ostala u Čačku, banula je kod mene i ja se oženio. Mlad, ludi, ali taj brak traje i dan danas. Niko nam nije prognozirao ni 6 meseci, svi su govorili da će da pukne, a zajedno smo 50 godina. Najponosniji sam na porodicu. Najsrećniji trenuci u životu su rađanja moje dece", emotivan je bio pevač u pomenutoj emisiji.

Miroslav Ilić je ranije za medije opisao kako je izgledao njegov poslednji susret sa majkom, koji će mu zauvek ostati urezan u sećanju.

"Rekla mi je: 'Sine, pesma je tvoj život, hleb tvoje dece. Znaj, tvoja pesma je potrebna mnogima. Ti sam ne znaš koliko radosti donosiš ljudima koje nikad nisi ni sreo, ni video. To je za tvoju majku, koja te je naučila da pevaš, najveće hvala. Zato, molim te, nastavi sa pesmom, a ja ću se lečiti zamišljajući kako pevaš i veseliš ljude. Obećaj mi da ćeš zbog mene nastaviti da pevaš sve dok te grlo služi i pesma priziva'", ispričao je on svojevremeno za "Hit Informer".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna