Andrea Bočeli je popularan širom sveta zbog svog baršunastog glasa i neodoljivog scenskog šarma. Ima armiju obožavalaca koji su zaljubljeni u jedinstvenu mešavinu opere i pop muzike po kojoj Bočelija prepoznaju. U njegovom koncertu u Beogradu su ove godine mnogi uživali, a naša Jelena Tomašević je imala čast da nastupi s njim.

Međutim, manje je poznato da je na ovakav muzički izbor Andrea bio prinuđen, jer nije mogao da glumi u operama. Problem sa očima uslovio je da pevač svoj dar usmeri ka koncertnoj aktivnosti. A evo kako je izgubio vid što je i zapečatilo njegovu sudbinu.

Andrei je otkriveno po samom rođenju da ima glaukom. Međutim, to ga nije sprečilo da već kao dečkić pokaže strast prema muzici pa je odlazio na časove klavira kao šestogodišnjak. Kasnije je naučio da svira i flautu, saksofon, bubnjeve, trubu, gitaru i trombon. Strast prema muzici je bila neutaživa.

andrea boceli 0020453019.jpg
Profimedia 

Takođe, čim je dobio prvu ploču Franka Korelija, zaljubio se u tenorske deonice i trudio se da se ugleda na velikog pevača. Međutim, voleo je i fudbal.

"Bio sam živahan dečak, nije me bilo lako kontrolisati", ispričao je čuveni pevač jednom prilikom. U malom mestu u Toskani, gde je odrastao, često su igrali fudbal i jednom prilikom, Andrea je zadobio strahovit udarac loptom u glavu, što je izazvalo moždano krvarenje. Najteže posledice bile su upravo na oku kojim je dotad mogao da bar prepoznaje boje i vidi svetlo.

andrea boceli 0729934879.jpg
Profimedia 

"Doktori su pokušali sve, izveli najrazličitije operacije, ništa nije moglo da se uradi", kazao je Bočeli. Uprkos gubitku vida, Andrea je uspeo da završi studije prava. Izdržavao se svirajući kao pijanista u barovima. Za opersku karijeru bilo bi neophodno da može da se kreće na sceni, glumi sa partnerkama i prati dešavanja sa horom i ansamblom.

Međutim, slučaj je hteo da njegovu demo traku čuje Lučano Pavaroti kojeg je očarao Andrein glas. Tako je život talentovanog pravnika dobio sasvim drugačiji tok. Do danas je prodao više od 65 miliona ploča. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 30 miliona dolara. Za njegovu pesmu "Con te Partirò" kažu da je jedna od najlepših ljubavnih numera svih vremena. Uživajte u njoj...

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna