"Bio sam u Italiji na snimanju, kad sam tokom vožnje osetio da mi se muti vid. Otišao sam na preglede i otkrili su da imam karcinom pluća i da se proširio i na mozak."

Ovim rečima počinje ispovest o svojoj bolesti Džoni Irvin, britanski voditelj koji vodi seriju "Beg na selo", na televiziji Bi-Bi-Si. Kada su mu postavili dijagnozu maligne bolesti, lekari su mu kazali da mu je ostalo još šest meseci života. Pokazalo se da to nije bilo tačno.

Lekovi protiv karcinoma i hemoterapije su pomogli da se ove prognoze ipak ne ostvare. "Nastavio sam čak i da radim, koliko je to bilo moguće", ispričao je Džoni u intervjuu za britanski časopis Hello. Od 2020. godine, kad mu je otkriven rak pluća, voditelj je istinu otkrio samo svojoj ženi, članovima porodice i maloj grupi prijatelja.

"Sad sam odlučio da skinem taj teret sa sebe", kaže Džoni. "Možda ću inspirisati sve one kojima su dali loše dijagnoze da iskoriste maksimalno svaki dan, da vide sve pozitivno što je moguće, čak i kad čovek zna da umire."

On prihvata da će ga sve to "jednog dana sustići". Ipak, čini sve što može da taj dan odloži što više. "Dugujem to svojoj ženi Džesi i našoj deci. Neko drugi bi na mom mestu napravio spisak želja koje bi voleo da sebi ostvari, ali ja želim samo jedno - da radimo što više stvari kao porodica - želim da stvorimo što više zajedničkih uspomena."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna