Inicijativu organizuje Ambasada Italije u saradnji sa akterima “Sistema Italije” u Srbiji (Agencija ICE, Institut za kulturu, Komora italijansko-srpskih privrednika i Konfindustrija Srbija).

Kalendar će biti ispunjen događajima i inicijativama koje se kreću od distribucije u velikim trgovinskim lancima do e-trgovine, od sastanaka proizvođača i uvoznika italijanskih proizvoda do naučnih seminara. Na program su i profesionalne degustacije vina, sireva i ulja organizovane u saradnji sa italijanskim konzorcijumima, kao i degustacioni meniji u pojedinim italijanskim restoranima.

STF_4688.jpg
Stefan Stojanović/Mondo 

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori istakao je da je “italijanska kuhinja simbol kvaliteta na globalnom nivou. Naš cilj je da podignemo svest o inovativnoj i održivoj Italiji i u poljoprivredno-prenrambenom sektoru. Širenje znanja o originalnim proizvodima Made in Italy znači i boriti se protiv fenomena 'Italian sounding' i pružiti tačne informacije potrošačimao nutritivnim vrednostima naših izvrsnosti.”

IMG_2250.jpg
Stefan Stojanović/Mondo 

U okviru “Nedelje italijanske kuhinje u svetu”, naš prestonički restoran poznat po pripremi tradicionalnih italijanskih jela sa namirnicama iz Italije, Campania Pizza Gourmet, ugostiće i poznatog italijanskog kuvara Dijega Bonđovanija (Diego Bongiovanni). Dijego je svoju strast za kuvanjem pokazao već kao dete i godine učenja i profesionalnog usavršavanja će ga i dovesti do pozicije vrhunskog šefa kuhinje i portparola za regiju Pijemont. Njegova strast su tradicionalna jela koja želi da približi što većem broju ljudi te tako postaje i TV kuvar u segmentu zabavnih emisija o kuvanju.

STF_4825.jpg
Stefan Stojanović/Mondo 

Restoran Campania Pizza Gourmet je poznat po svom jedinstvenom spoju tradicionalnog i modernog, Napulja i Beograda, i vrhunskoj italijanskoj hrani u atmosferi koja odiše autentičnošću. Ovaj restoran prepoznaju gurmani kao mesto na kome mogu i da probaju vrhunske originalne namirnica sa geografskim poreklom iz regije: paradajz sa vulkana pomodorino di Piennolo d.o.p, san marzano, mozzarella di bufola d.o.p, napoli picante salama...

Ukoliko želite da budete deo ovog gastronomskog događaja potrebno je da rezervišete svoje mesto na vreme i uživate. Večera počinje u 19 h u ponedeljak 14. novembra. Broj za rezervacije je 069/2134-842. Adresa: Omladinskih brigada 86 / lokal 3 đ (West 65), Novi Beograd.

campagna mapa za web.jpg
Promo 

Tekst: Promo