U sredu, 9. novembra, u Beogradu je održana premijera novog domaćeg filma "Vera", u kom jednu od uloga tumači i mlada i popularna glumica Miona Marković. Ona je tom prilikom crvenim tepihom prošetala u elegantnoj haljini braon boje, koja je, kako je sada otkrila, stara 43 godine.

Ova kreacija je pripadala njenoj tetki i iza sebe ima zanimljivu porodičnu priču.

"Priča o jednoj haljini… Davne 1979. moj deda donosi je iz Damaska u Srbiju za 18. rođendan moje tetka Daše. Nju i jedan zlatan lančić, negde baš u ovo vreme, ali bliže decembru nego novembru. Ona je oblači na novogodišnju žurku i svoj rođendan (rođena je 1. januara) i posle još nekoliko puta na maskenbale i slične svečanosti. Kada je nosila moju sestru Sonju u stomaku vrlo joj je odgovarala ova haljina zbog širine, i onda je 1994. predaje mojoj drugoj tetki Mileni, kada je ona bila trudna sa Ognjenom. Nekako se haljina vraća kod Daše i ona pre dve godine odlučuje da je preda meni, njenoj bratanici", napisala je Miona uz fotografiju sa premijere.

Glumica je zatim dodala da bi volela da se ovo porodično nasleđe nastavi i da haljinu koja ima veliku emotivnu vrednost jednog dana ponese njena ćerka, ili neko od njenih rođaka.

"Haljinu staru tačno 43 godine, skoro pola veka, oblačim prvi put za premijeru filma 'Vera'. I zaista je neverovatan osećaj kada nosiš istoriju na sebi, sigurno ću je i ja nositi kad budem bila u drugom stanju i sigurno ću je čuvati kako bi je jednog dana nosila moja ćerka ili moja bratanica. Volela bih da je neko nosi 2079. godine kada će žena moje krvi izgovoriti: 'Nosim haljinu iz Damaska staru čitav vek!'", poručila je glumica.

U komentarima su se nizale poruke mnogih koje je ova priča dirnula i koji su pohvalili Mionin izbor, poručivši joj da bolju toaletu nije mogla da izabere.

"Koliko je ovo dragocenije od bilo koje druge koju si mogla da obučeš", "Posle priče, još više sjajiš u njoj", "Draga Miona, ovo je najlepša priča koja je objavljena na Instagramu. Istorija i tradicija, ljubav i ponos. Budi nam srećna i da je, kao sada, nosiš dugo i predaš onoj koja to zasluži", bili su samo neki od komentara.

Miona Marković je, inače, nedavno javno govorila o tome da je počela da posećuje psihoterapeuta jer nije bila zadovoljna svojim izgledom i godinama se iscrpljivala dijetama.

"Bila sam grozno, godinama. Ja sam svoje telo mrzela do te mere da sam se samokažnjavala 10 godina nenormalnim dijetama, koje su uticale na moje hormone i na svašta nešto. Nisam bila zadovoljna svojim izgledom iako ja tada, objektivno gledano, nisam izgledala mnogo drugačije nego sada. Prihvatala sam svoje telo od pupka na gore, a od pupka na dole nikako. Smatrala sam da mi je taj deo tela u lošoj fazi, ali je ta loša faza trajala 10 godina, tako što sam ja svoje telo mučila, izgladnjivala. Išla sam na razne detokse, jela sam banane sedam dana, bila sam na keto ishranama i trenirala dva i po sata dnevno, onda sam izgubila menstruaciju pa sam zeznula sve svoje hormone. Doktorka mi je rekla da ću, ako tako nastavim, imati problem da zatrudnim jednog dana", ispričala je glumica tada u video snimku koji je objavila na Instagramu.

Još fotografija Mione Marković pogledajte u galeriji ispod.

Foto: Zorana Jevtić, Youtube, Youtube/Printscreen/Kurir TV Miona Marković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna