Jedna od najpopularnijih mladih glumica u Srbiji Miona Marković (26) odlučila je da sa desetinama hiljada pratilaca i obožavalaca podeli svoju priču, ne bi li svojim iskustvom dala podršku drugim mladim ljudima koji prolaze kroz isto i podstakla ih da potraže pomoć.

Miona je otkrila da nije bila zadovoljna svojim izgledom, da nije u potpunosti volela svoje telo, zbog čega je dugih 10 godina bila na mukotrpnim dijetama i borila se da zavoli sebe.

"Bila sam grozno, godinama. Ja sam svoje telo mrzela do te mere da sam se samokažnjavala 10 godina nenormalnim dijetama, koje su uticale na moje hormone i na svašta nešto. Nisam bila zadovoljna svojim izgledom iako ja tada, objektivno gledano, nisam izgledala mnogo drugačije nego sada. Prihvatala sam svoje telo od pupka na gore, a od pupka na dole nikako. Smatrala sam da mi je taj deo tela u lošoj fazi, ali je ta loša faza trajala 10 godina, tako što sam ja svoje telo mučila, izgladnjivala. Išla sam na razne detokse, jela sam banane sedam dana, bila sam na keto ishranama i trenirala dva i po sata dnevno, onda sam izgubila menstruaciju pa sam zeznula sve svoje hormone. Doktorka mi je rekla da ću, ako tako nastavim, imati problem da zatrudnim jednog dana", počela je Miona svoju priču koju je podelila na Instagramu.

Glumica je zatim opisala događaj posle kog je shvatila da joj je potrebna pomoć, koju je i potražila, te već četiri godine ide na psihoterapije.

"Okidač zašto sam ja krenula na psihoterapiju, na koju idem već četiri godine, bio je kada sam na 39 stepeni izašla napolje da vozim rolere, kako bih još smršala, a nisam jela dva dana jer sam bila na nekom detoksu. I zbog pada koncentracije, i verovatno manjka energije, nisam zakočila i sa oba kolena sam lupila u punoj brzini i snazi u šipke Brankovog mosta. Imala sam posledice narednih par meseci, a i danas imam grozne ožiljke koji bole na promenu vremena. Ništa strašno, moglo je i gore. To je bio okidač, koji smo prepoznali moja porodica i ja, da meni treba pomoć, stručna pomoć", navela je ona. 

Miona je dodala da je u početku svoj problem smatrala "glupim", ali da je trenutak kada se obratila za pomoć sve promenio, jer je shvatila da borba sa kojom se suočavala nije bila za zanemarivanje i da je važno što je problem uočila na vreme.

"Meni je stalno bilo u glavi da je moj problem toliko glup i 'kako me nije sramota da imam tako glup problem već 10 godina'. Ali to objektivno jeste bio problem koji sam ja dve godine rešavala na psihoterapiji i sad mogu da kažem da sam ga rešila. Naravno, neki repovi će me vući i dalje, jer je to verovatno duboko ukorenjen problem negde u detinjstvu. Na pitanje 'Kako si, ali stvarno?', je teško odgovoriti i nekad je divno da imate pomoć, i to stručnu, u odgovoru na to pitanje. I mnogo je lepo kada jednog dana saznate kako ste i saznate da možete da manipulišete svojim mislima u najlepšem smislu, i da kada primetite da ste u nekoj lošoj fazi zapravo možete vi to sami da promenite, jer je to čitav jedan proces, to kako sami sebe lečimo", zaključila je na kraju mlada glumica.

Još fotografija Mione Marković pogledajte u galeriji ispod.

Foto: Zorana Jevtić, Youtube, Youtube/Printscreen/Kurir TV Miona Marković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna