Pevač Željko Samardžić suprugu Maju upoznao je kada je bila maturantkinja, opstaju već 45 godina, a kruna njihove ljubavi su tri ćerke. Umetnik smatra da je ključ njihovog trajanja upravo u tome što su vezu otpočeli mladi i što su se borili za svoju ljubav, uprkos tome što je Majini roditelji u početku nisu podržavali. 

"To je zato što smo veoma rano počeli. Pokupio sam je s mature, ona je tada bila maturantkinja Ekonomske škole, rekao sam joj: 'Ti ideš kući sa mnom'. Inače, ja sam joj i pevao na maturi, postoji i fotografija te večeri. Ona je odmah pristala da pođe sa mnom, ali njeni roditelji su bili protiv naše veze. Muzičari su tada bili na lošem glasu, odmah pored fudbalera i još nekih zanimanja. Međutim, ja sam sve to već za nekih pet-šest dana doveo u red. Njeni su mi govorili da ona želi da studira, a ja sam rekao da to može i pored mene. Ali onda su brzo došla i dečica, to vam je život... Ona nikada nije zažalila zbog svoje odluke. Dan-danas imam odličan odnos s njenom familijom, život sve to nekako namesti", ispričao je Željko za "Story".

Željko Samardžić živeo na ivici egistenzije
Youtube/Printscreen/RTS Program za dijasporu - Zvanični kanal 

Izazova je, ipak, bilo i kasnije, a Samardžić kaže da je Maja uvek imala poverenja u njega i da je na vreme naučila kako funkcioniše javni svet.

"Naučila je kako funkcioniše ovaj posao i nije sebi dozvolila da upadne u zamke u koje je lako mogla upasti. Znate, pokušavali su novinari svašta, slali su žene u mini suknjama da se slikaju pored mene ne bi li izazvali nekakvu kontroverzu i to na Majine oči, ali ona je uvek bila svesna toga šta se dešava i zato nisu uspevali da nas posvađaju. Uspeli smo da ostanemo zajedno toliki broj godina jer nismo dozvoljavali glupostima da nam stanu na put. Bude mi žao kad vidim masu svojih prijatelja koji su se razveli ni zbog čega, mnogi su se kasnije kajali zbog toga", iskren je bio pevač, za koga se pisalo i da u poslednje vreme ima zdravstvenih problema.

Zeljko Samardzic
ATA / Antonio Ahel 

"I tu se pišu neistine kako bolujem od raznih bolesti, pa su me neki prijatelji zvali da provere. Rekao sam im da se nikad nisam bolje osećao. Što se tiče tempa, kad sam ovo leto preživeo, mislim da ću sve. Imao sam nastupe svakog dana, prešao veliki broj kilometara, ali trudim se da budem u kondiciji za sve to. Redovno šetam, pređem po deset kilometara, mada je sve to lepše kada sam na moru. Mislim da ću pred beogradske koncerte opet otići malo dole da napunim baterije i nadišem se tog vazduha", zaključio je Željko Samardžić za pomenuti magazin.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna