Od rastanka Snežane Dakić i biznismena Vladimira Mikića prošlo je dosta godina, a ovaj teški period nekadašnju voditeljku učinio je još jačom. Sa ove vremenske distance razvod ne izgleda tako bolan, ali tada je to bio jedan od najtežih životnih perioda.

"Oktobra 2013. bila sam jaka i zadovoljna, dobro sam zarađivala, vitka, u odličnoj fizičkoj formi i kondiciji. Sasvim zdrava. Bila sam jako popularna, mnogo zauzeta ulogom majke, supruge, asistenta na fakultetu i tv autorke. A nekoliko meseci kasnije, sve će se preokrenuti.... survati: zdravlje, posao, ljubav, prijateljstvo. Uslediće period sumnje i nesigurnosti. Straha. Neizvesnosti. Nelagodnosti. Pa opet-period prezauzetosti i nove potrage za sobom: šta želim, šta ne moram, ko sam ja sada? Ko su prijatelji? Ko su neprijatelji? Kakvi su muškarci? Šta hoće od mene? A šta ja hoću i da li hoću? Ali, sve je prošlo. Ja sam odlično. I svi smo, hvala Bogu, živi i zdravi. Došlo je i vreme novih početaka. Jer, ma koliko godina da imate, život je uvek pred vama", napisala je na Instagramu svojevremeno Snežana koja nikada nije krila da je bivši suprug njena životna ljubav.

"Vladimir je bio ljubav mog života, muškarac o kakvom sam maštala, bolji od svih poželjnih neženja koji su se u to vreme vrteli oko mene. S druge strane, njegova situacija nije bila nimalo jednostavna - sa suprugom i kćerkama bliznakinjama od jedva godinu dana našao se usred razvoda. Htela sam da odustanem, ali me je on uveravao da to neće biti prepreka našoj ljubavi, da će bivšoj ženi i deci pomagati i da me nikada neće povrediti", ispričala je Snežana kojoj se stres uveliko odrazio i na zdravstveno stanje. Za dlaku je izbegla moždani udar.

"U bolnici 'Dedinje' hitno su mi skenirali glavu i vrat i rekli mi da sam imala sreću što se nisam šlogirala. Kada rekonstruišem ceo događaj, da sam bila na treningu, gde sam nekim naglim pokretom mogla da nagnječim krvni sud, oduzela sam se od straha. Kad mislite da ste potpuno zdravi, a dođete u stanje gde je pitanje života i smrti, iz čista mira i iz odlične forme, nimalo vam nije svejedno. Uputili su me na neurologiju na Urgentnom centru, gde su me primili na odeljenje za moždani udar. Zvuči zaista kao horor film u sat vremena. Najgori deo je što u tom trenutku ne znamo tačno poreklo zakrečenja, a moglo bi biti veoma opasno. To mi je bilo neshvatljivo budući da kod mene ne postoji nijedan faktor rizika: nikada nisam imala povišen holesterol, trigliceride, krvni pritisak. Hranim se zdravo i bavim se sportom. Dakle, primer zdravog života", rekla je jednom prilikom za Hello! Snežana koja nikada nije klonula duhom.

"Prvo zdravstvene smetnje, pa operacija, pa raspad porodice. Sve to prilično me je oslabilo i učinilo ne tako zabavnom partnerkom. Valjda se zato na venčanju zaklinješ i izgovaraš onu čuvenu 'i u dobru i u zlu'. Uprkos svemu, ne dam se, držim se, ni u jednom trenutku nisam pala u postelju ili u depresiju, nisam podlegla hipohondriji i svakodnevno nalazim razloge za radost", reka je tada Snežana.

Pogledajte još fotografija Snežane Dakić u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel, Instagram / snezanadakic Snežana Dakić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna