Jeleni Đoković znanja nikad dosta. Supruga najboljeg tenisera sveta svakog dana radi na sebi, a setom se priseća školskih dana i ističe da su je zvali "štreberka", ali i da joj to nije smetalo.

"Sebe sam uvek smatrala štreberom, iako ta reč nije imala dobru konotaciju u društvu. Uvek sam sebe doživljavala kao osobu koja voli da uči i koja ima neki cilj", rekla je Jelena i istakla da je dobro biti štreber. Ona je na svoju decu, sina Stefana i ćerku Taru prenela želju za učenjem.

"Sećam se svog detinjstva, ali sam dosta i zaboravila. Sada sam, kao odrastao čovek, poželela da to obnovim, a i da se pripremim za moju decu (školovanje). Oni onda vide kako ja učim, u našoj kući učenje je osnova svega. U svemu što radimo smo vrlo radoznali. Ja ih uvek podstičem pitanjima, da bi promišljali i uvek ih pitam: 'Šta ti misliš...?', jer želim da vidim njihov tok razmišljanja", otkrila je Jelena u Jutarnjem programu RTSa i dodala:

"Mi dosta razgovoramo, čitamo knjige, to su nam bitne rutine pred spavanje koje nikad ne propuštamo. Ponekad izvlačim iz naftalina neke svoje uspomene i pričam im kako je meni tada bilo, a često se i pravim naivna, kao da nešto ne znam, pa onda oni mene podučavaju", rekla je Jelena koja je pohađala Sportsku gimnaziju. Nakon toga je u Milanu upisala "Bocconi", jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, gde je studirala "Business administration“, a potom završila i master.

Šta su Jelena i Novak Đoković po obrazovanju
Instagram/Jelena Djokovic 

Kako joj to nije bilo dovoljno, jer smatra da nikad nije dosta znanja i obrazovanja, 2011. odbranila je doktorat na smeru "Luxury Management and Services“ Internacionalnog univerziteta u Monaku. Zahvaljujući svim ovim diplomama, Jelena Đoković danas besprekorno upravlja Fondacijom koju je osnovala sa suprugom.

Novak Đoković je pohađao Osnovnu školu „Bora Stanković“ u beogradskom naselju Banjica,  a kada je imao samo 12 godina, roditelji su ga upisali na tenisku akademiju Nikole Pilića. Već u 16. godini, Nole je bio profesionalni teniser. Upisao je Sportsku gimnaziju, ali je njegovo formalno obrazovanje ipak bilo prekinuto. Ali, u toj istoj instituciji upoznao je 2005. godine ljubav svog života.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna