Mirisi nas vezuju za lepe emocije, bude davna sećanja i čine da se osećamo opušteno i u harmoniji sa sobom. Zato je važno da nam dom uvek lepo miriše. To je naš kutak, naša baza, mesto sigurnosti i topline. Osim što je bitno da dom bude po “našoj meri”, savršen je osećaj kada gosti požele ponovo da nas posete jer su se osećali prijatno u našoj ličnoj oazi.

Dom je odraz nas samih, i treba da učinimo sve da bude najbolji što može. Ne moramo da kupujemo luksuzne komade nameštaja, dovoljno je da u svoj prostor investiramo trud i emocije. Kako bismo to postigli, na prvom mestu je nepohodno je da vodimo računa o higijeni. Redovno usisavanje je samo jedan mali korak.

Važno je i da svakodnevno praznimo kante za smeće, ali i da njih same dezinfikujemo i peremo deterdžentom.

Takođe, ukoliko želimo kuću koja uvek lepo miriše ne sme da nam se dogodi da u frižideru imamo namirnice kojima je istekao rok trajanja. Baš neprijatno iznenađenje ume da bude ako smo zaboravili “onaj mali komadić sira” koji smo isplanirali da iskoristimo za salatu.

Najviše neprijatnih mirisa upijaju zavese, tepisi i čaršavi. Zato je važno da ih redovno peremo kako bi nam dom odisao svežinom. Ipak, koliko god se trudili specifičan miris duvanskog dima uvek nekako pronađe način da opstane u svakom kutku kuće. Možemo redovno da provetravamo, čistimo, brišemo, praznimo kante - nije dovoljno.

To najbolje znaju nepušači kada posete dom strasnih pušača. Srećom, postoji način i da se ovaj problem izbegne. Uz prelazak na alternativu pušenju cigareta, kao što je na primer IQOS, nećete imati problem sa neprijatnim mirisom duvanskog dima u stanu. IQOS je uređaj koji zagreva, a ne sagoreva duvan, pa samim tim ne stvara duvanski dim, već paru.

Umesto stvaranja duvanskog dima koji nastaje sagorevanjem, duvan se u IQOS-u zagreva na temperaturi manjoj od 350°C, što sprečava njegovo sagorevanje. Svakako, treba imati u vidu da IQOS nije bez rizika jer oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost.