Voditeljka i spisateljica Jelena Bačić Alimpić bila je sama u Italiji kada su počeli problemi sa kičmom. Sve se odigralo u leto 2016. godine, kada se boravak na Siciliji, koji je trebalo da joj ostane u najlepšem sećanju, pretvorio u pakao.

"To se dogodilo prošlog leta kada sam istraživala građu za svoju novu knjigu. Bila sam na Siciliji. Ispao mi je disk između dva prišljena u kičmi. Potpuno sama na Siciliji, danima pod injekcijama, bez mogućnosti da se pomerim. Puzala sam do kupatila. To su bili strašni dani", ispričala je godinu dana kasnije Jelena za "Puls".

Venčanje Jelene Bačić Alimpić
ATA / Antonio Ahel 

Kada se vratila u Srbiju usledila je terapija koja je trajala šest meseci, zahvaljujući kojoj je izbegla odlazak na operaciju.

"Kada sam se vratila iz Italije morala sam na terapiju da bih izbegla operaciju. To je trajalo pola godine, ali, verujte mi, čvrsto sam bila odlučila da izbegnem operaciju kičme. Ne želim od toga da pravim spektakl. Postoje mnogo gore stvari. Bog me je tada opomenuo da zastanem i prikočim. Potom sam uradila magnetnu rezonancu i prošla sve terapije. Uspela sam da sklonim disk koji je pritiskao nerv i onemogućavao mi kretanje", objasnila je tada voditeljka.

U najtežem periodu snagu su joj, pored porodice, davale pozitivne misli i vera da će se sve završiti kako treba.

jelena bacic alimpic
Instagram / jelena_bacic_alimpic 

"Svima govorim da ne treba nikada da gube veru, nadu i upornost da će pobediti. Čak i sebe treba pobediti. Ja sam pobedila sebe sada. Posle toga imala sam još jedan zdravstveni problem. Nedavno, ali je to zaista intimno da bih o tome otvoreno govorila. I to sam uspela da prebrodim", zaključila je tom prilikom Bačić Alimpić.

Jelena je već 28 godina u braku sa istaknutim novosadskim sudijom Miroslavom Alimpićem, sa kojim ima dvoje dece - ćerku Dunju i sina Marka. Voditeljka i njen muž uskoro će postati baka i deka, budući da njihov naslednik Marko i njegova supruga Antonina očekuju prvo dete. Fotografije Jelene i njenog supruga možete pogledati u galeriji ispod.

Instagram/jelena_bacic_alimpic Jelena Bačić Alimpić sa mužem

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna