Pevačica Katarina Grujić pre tri godine hospitalizovana je zbog infekcije bubrega, a zatim joj se stanje dodatno pogoršalo. Sve je počelo kad je počela da oseća jake bolove u predelu stomaka i bubrega.

"I danas mi je teško da se prisećam tog perioda. Vratila sam se kući sa Jahorine u strašnim bolovima. Kidalo me je sve u stomaku, ali i u predelu bubrega. Otišla sam kod lekara, međutim, doktori su me u tom trenutku uveravali da je sve u redu. Dok su oni govorili da mi nije ništa, ja sam od bolova padala u nesvest. Primala sam injekcije i išla na nastupe. Na bini sam pevala i igrala jer nisam htela da izneverim publiku, a u sebi sam umirala od bolova. Nakon nekoliko meseci takvog pakla, završila sam u bolnici", ispričala je Kaća za "Kurir" godinu i po dana nakon životne drame.

Ćerka Kaće Grujić
ATA / Antonio Ahel 

Kada je primljena u bolnicu lekari su bili veoma zabrinuti za pevačicino stanje, budući da su prognoze tada pokazivale da joj jedan bubreg otkazuje. Porodica je sve vreme bila uz nju, spremna da joj, ukoliko bude potrebno, donira bubreg.

"Lekari nisu mogli da veruju u kakvom stanju mi je bio bubreg. Govorili su mi da otkazuje, da će morati da ga izvade. U jednom momentu mi je bilo toliko loše da sam se ozbiljno zabrinula za svoj život. Porodica je sve vreme bila uz mene i svi su došli u bolnicu da se testiraju. Želeli su da se utvrdi ko od njih može, ukoliko, ne daj Bože, bude potrebno, da mi donira bubreg. Sestra je odmah rekla: 'Ja ću', kao i majka i otac. Gledam ih, znam da hoće da mi pomognu, a duša me boli kada pomislim da bi neko od njih mogao ostati bez tog organa. Neizmerno sam im zahvalna, to se ne zaboravlja. Oni su moji jedini pravi prijatelji", rekla je tada Katarina.

Tokom boravka u bolnici situacija se zakomplikovala - prilikom pripreme pred skener lekari su joj dali kontrast na koji je bila alergična. Katarina je zbog toga dobila napad gušenja, a lekari su morali odmah da reaguju.

"Lekari su me odveli na skener i tada su mi intravenski ubrizgali kontrast na koji sam, kako se kasnije ispostavilo, bila alergična. Počela sam da se gušim, nisam mogla da dođem do daha. Uhvatila me je strašna panika. Tada je nastala prava drama. U tih nekoliko sekundi ceo život mi je prošao kroz glavu. Doktori su odmah reagovali i dali su mi injekciju. Da nisam bila okružena stručnjacima, verovatno bih se ugušila. Bilo je jezivo! Taj period u bolnici mi je pomogao da shvatim na koga u životu mogu da se oslonim. Zapravo, zaključila sam da imam porodicu i mali broj prijatelja. Ma ne volim da pričam o tom periodu, ne volim da se sećam", govorila je pevačica, kojoj je u najtežem periodu tadašnji partner okrenuo leđa.

katarina grujic
ATA / Antonio Ahel 

Iako nije želela da otkriva njegov identitet, Katarina je priznala da ju je dečko ostavio dok je vodila najveću životnu bitku.

"On nije dolazio u bolnicu i meni su tog trenutka nestale emocije. Kao da je neko na dugme ugasio tu ljubav. Očekivala sam da će biti uz mene i držati me za ruku, a ne da će mi okrenuti leđa. Ali 'ono što te ne ubije, to te ojača.' Taj citat imam i istetoviran na ruci", rekla je.

Katarina se, srećom, izborila sa zdravstvenim problemima i iz svega izašla jača, a nakon ljubavnog brodoloma i na tom polju ponovo joj je zasijalo sunce. Upoznala je sadašnjeg supruga, fudbalera Marka Gobeljića, sa kojim danas ima ćerkicu Katju. Kaća i Marko građanski brak sklopili su u avgustu 2021. godine, da bi potom u junu ove godine upriličili crkveno venčanje i veliku svadbu, a fotografije sa te ceremonije možete pogledati u galeriji ispod.

Nemanja Nikolić Provod do zore!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna