Svake godine, Milica Milša obeležava nekoliko značajnih datuma kada posebno neguje uspomenu na Antonija Isakovića, voljenog oca i poštovanog srpskog pisca. Jedan od njih je i rođendan slavnog akademika, koji glumica u vreme društvenih mreža obavezno isprati slikom i porukom na Instagramu.

Tako je i juče objavila fotografiju na kojoj se vidi kako mlada Milica stoji uz oca, pred kućnom bibliotekom, a uz sliku je napisala i dirljiv tekst.

"Na današnji dan rođen je moj TATA, divni, blagi, požrtvovani, brižni tata, uvek tu za mene, za sve nas, za svakog čoveka koji bi mu zatražio pomoć. Ponosni na tebe, tvoj život i delo koračamo kroz život srećni znajući da smo tvoji. Srećan ti tata rođendan u beskraju večnom. Volimo te isto takvom ljubavlju, beskrajnom i večnom!"

Manje je poznato da je i Miličina majka Leposava bila književnica. Milša je odrastala okružena  glumcima, piscima i akademicima pa je od malena naučena da se prema njima ophodi kao prema običnim ljudima. U skladu s tim, i u društvu "običnih" ljudi se uvek ponašala kao da su slavne ličnosti - s punim poštovanjem.

"Baš zato nisam pala u nesvest kada sam u Kanu upoznala princezu Dajanu i princa Čarlsa, kao i druge poznate ličnosti", kazala je jednom pirlikom. Milicu za roditelje vežu lepe uspomene i duboka ljubav, a ocu posvećuje poruku i svake godine na dan njegove smrti, 13. januara.

"Kad vam odu roditelji, mislim da je to odlazak vaših duhovnih udova, jer su oni bili vaše duhovne ruke i noge. Imate sve udove, a opet osećate da vam nešto nedostaje, da ste ostali sami na svetu, da više niste ničije dete", kazala je Milica jednom prilikom.

Tekst: Lepa&Srećna