Lepa Brena dokaz je da se snovi ostvaruju. Rođena je u Tuzli, a odrasla u Brčkom. Otac Abid je bio medicinski tehničar, a majka Ifeta krojačica. Rasla je uz stariju sestru Faketu i brata Faruka. Detinjstvo joj je bilo ispunjeno ljubavlju ali nije uvek bilo lako. Često se oskudevalo u svemu, a posebno kada se Brena zbog studija preselila u Beograd.

Ipak, bila je odlučna u nameri da uspe. Na tom putu pomogli su joj neosporan talenat i ogromna harizma, ali i volja da se bori i uvek ide napred. Otac i majka su joj bili bezrezervna podrška, a danas pamti jednu nesvakidašnju situaciju koja joj se dogodila kada je bila tek sedmi razred.

"S majkom sam otišla kod komšinice Sene na kafu. Odjednom se na vratima pojavio stariji čovek i tražio čašu vode. Pogledao me je i pitao: ‘Čija si?", a majka mu je odmah odgovorila: ‘Moja je, valjda se vidi da ličimo‘ Tada je rekao: ‘Kao što je poznat Tito, tako će biti poznata i ona.‘Svi smo ga pogledali zgranuto jer smo mislili da priča gluposti. Ali onda je dodao: ‘Nisam lud, bićeš veoma uspešna žena. Putovaćeš dokle ti pogled dopire, imaćeš novca koliko rukama možeš da zgrneš u naručje.‘ Zamolio me je da svaki put kada ga se setim zapalim sveću za njega. To činim i danas!", ispričala je Brena koje se i Beograd preselila 1979. godine.

"Zahvaljujući ocu, zavolela sam medicinu, ali je taj fakultet bio preskup za nas. Zato sam odlučila da upišem turizam na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu. U tom periodu sam teško izlazila na kraj sa troškovima jer je život u velikom gradu bio skup. Nisam mogla sebi da ispunim neke želje, klasične studentske, na primer da sa svojim kolegama otputujem na ekskurziju. Jela sam hleb i jogurt, a ako bih htela nešto slatko, onda bih to pošećerila", rekla je za Informer Brena koja je ipak rešila da se vrati kući.

 "Stajala sam na autobuskoj stanici tužna i očajna. Nebo je bilo sivo sa tmurnim oblacima. Počela je da pada kiša, a autobusa nije bilo ni na vidiku. Prišao mi je jedan mali pas, tužno me pogledao i šćućurio se pored mojih nogu. Sevnula je munja i udario grom, a meni kao da se nešto prosvetlilo u glavi. Odlučila sam da uzmem sudbinu u svoje ruke. Sačekala sam autobus, otišla onako mokra u stan da se presvučem, uzela kofer i vratila se u Brčko",  rekla je pevačica koja je od smrti roditeljka retko odlazika u mesto u kom je odrasla jer nije mogla da se suoči s uspomenama. 

Brena je često isticala da su joj roditelji bili velika životna podrška, kao i da su učili pravim vrednostima.

"Negovala se ta hijerarhija da se poštuje otac... Mama je uvek bila oštrija, često smo razgovarali, stalno mi je govorila da budem pametna i ne pravim gluposti. Učila me kako da kuvam, pravim zimnicu, pletem, šijem, čak sam znala da okrečim zidove i da vezem Vilerove goblene. Dan nam je počinjao mirisom kafe i doručka", ispričala je jednom prilikom Brena.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna