Lepa Brena može da se pohvali karijerom dugom četiri decenije, koju su obeležili brojni hitovi i spektakularni koncerti. Jedna od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima svoj imidž je brižljivo gradila i vodila računa o svakom detalju, a posebno o haljinama za nastup.

Mini suknjice i kostimi bili su njen zaštitni znak, a uspevala je da izgleda poput svetskih zvezda. Kako je jednom prilikom rekla, bila je sama i svoj stilista i frizer, a za njene haljine bila je zadužena majka koja ih je šila.

"Verovali ili ne, nisam uspela da sačuvam nijednu haljinu i nijedan kompletić iz perioda od 1982. do 1990. godine zato što su se svi oni raspali od znoja zbog onih mojih čuvenih „dva koncerta dnevno“ ", rekla je Lepa Brena za Alo! i dodala:

"Sve te kostime mi je šila moja majka i pravila je uvek dva-tri ista da bih jedan suv imala za prvi koncert u 18 sati, a drugi za koncert od 20 sati. Pošto se svi sećamo kako su izgledali moji koncerti i koliko energije sam ostavljala na bini, ostala sam bez kostima, ali sačuvala sam uspomene", rekla je nostalgično pevačica.

 Izvor: Lepa&Srećna