Jedna od najpoznatijih manekenki iz Bosne i Hercegovine, Amra Džeko, veoma je aktivna trudnica i bez obzira na to što je ušla u sedmi mesec trudnoće često je na putovanjima. Mnogi su iznenađeni kada je vide u "petoj brzini", ali ona kaže da joj ovakav tempo života zapravo daje energiju.

"Poslednjih nekoliko meseci sam stalno na putu, ali ovo me zaista ispunjava. Zdravlje mi dozvoljava i na tome sam najviše zahvalna, što zaista mogu, imam snage, nemam komplikacija. Nikada nisam imala mučnine u trudnoći, tako i ovaj put. Tako da mi stvarno ovo stanje dozvoljava da mogu, a sve drugo me samo ispunjava i daje mi dodatnu energiju za druge stvari, da bih postizala još više. Presrećna sam. Ljudi koji me sretnu, kada me vide i moj stomak, u poodmakloj trudnoći, pitaju se kako, da li mogu, pa mi kažu da nisam normalna. A mene ovo, zaista, ispunjava. Samo mi pomaže da idem dalje", rekla je za "Dnevni avaz" manekenka i supruga fudbalera Edina Džeka, koja uživa u trudničkim danima.

"Ja, zaista, uživam. Znam više žena, prijateljica ili poznanica, prva moja sestra, kojoj nije išlo tako lako kao meni, koje imaju komplikacije i mučnine... Mislim, komplikacije u smislu da teško podnesu tih devet meseci, a ja sam, eto, imala tu sreću da i ovaj put sve to iznesem bez i najmanjih mučnina. Malo je teže u smislu što je veći broj onih malih u kući pa za njima treba trčati, njihove obaveze obavljati i brinuti se, ali navikla sam. Uvek sam funkcionisala pod pritiskom, u nekom posebnom ritmu, 300 na sat, tako i ovaj put. Možda sam u odnosu na druge trudnoće malo umornija, ne forsiram se, ne treniram svaki dan. Jer, ipak, radiće se, ako Bog da, o petom carskom rezu, pa sam malo opreznija. Pa ako nemam baš volje, ili kao što poslednjih meseci dosta putujem pa sam i od toga umorna, onda se neću forsirati da treniram. To je jedina razlika. S obzirom na situaciju, moju godinu više, više malih u kući, jednostavno se prilagođavam tome. Ali se odlično osećam. I hvala dragom Bogu na tome", iskrena je bila Amra.

Amra je prvo dete, ćerku Sofiju, rodila sa 19 godina. Baš toliko je na današnji dan napunila njena najstarija naslednica, koja je otišla na studije u Ameriku.

"Imamo sreću što uspemo da se organizujemo i što imamo mogućnosti da odvojimo vreme da se vidimo često. Odem ja do nje, dođe ona. I trudimo se da ne prođe više od dva meseca da se ne vidimo. I za sada nam uspeva. Super je u školi, odlično joj ide, a i radi posle škole osam sati u restoranu. Baš je zadovoljna. Shvatila je ono što joj je mama 'drobila' godinama, da su obaveze sve, da će, što se ona korisnije bude osećala, biti zadovoljnija na svim poljima. Tako i jeste. Ali već planira sledeće godine da se vrati u Evropu, da upiše treću godinu u Italiji, jer, ipak, malo je previše sve ovo za nas... Daleko je Amerika, velika je vremenska razlika, čak devet sati. Bićemo svi srećniji kada budemo malo bliže, makar u istoj vremenskoj zoni", objasnila je ponosna mama. 

Amra je Sofiju dobila sa prvim suprugom, srpskim biznismenom Vladimirom Vićentijevićem, od kog se razvela 2007. godine nakon šest godina ljubavi.

Sa fudbalerom Edinom Džekom je u ljubavi od 2012. godine i sa njim je dobila još troje dece - ćerke Unu i Daliju i sina Danija, dok će ih za dva meseca obradovati rođenje i četvrtog zajedničkog deteta.

Još fotografija Amre Džeko pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/amradzeko Amra i Edin Džeko

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna