Zvezde srpske estrade su mnogima danas "trn u oku" zbog luksuza i bogatstva u kojem žive, ali su neke od najimućnijih zapravo krenule iz teškog siromaštva, iz porodica koje su muku mučile s novcem. Često to ističe Zorica Brunclik, ali i mnogi mlađi folkeri i folkerke su prošli sličan put.

Zorica je rasla u specifičnim uslovima, jer je s majkom živela u siromaštvu, u Smederevu, a onda bi otac došao po nju i odveo je na kratko u Beograd.

"Tu me je ostavljao po nekoliko meseci kod svoje prebogate familije, samo da bi mami napakostio. Kod njegovih sam živela kao bubreg u loju, nosila najbolju odeću, jela najfiniju hranu…Posle određenog vremena mama bi dolazila po mene da me vrati kući, a ja sam je tada najviše mrzela, jer me vraćala u siromaštvo", priznala je Zorica jednom prilikom.

Mnoge devojke su izuzetno rano i počele da rade baš zbog porodičnih finansijskih nedaća. Tako je Jana Todorović počela da nastupa sa 13 godina. "Svi su bili u čudu kako žensko dete da uđe tako rano u kafanu, ja to tada nisam razumela, ali mojih roditeljima nije bilo lako. Tata nas je vozio na sve nastupe", pričala je Jana koja danas ima dvorac i uživa u bogatstvu. Tada joj je, kako kaže, dovoljno bilo da joj tata da za jednu pljeskavicu. Pevala je za horonorar od oko 10 maraka, što je danas oko 5 evra.

jana todorovic 2.jpg
Instagram / janavip2011 

Suzana Jovanović kaže da je zbog detinjstva u radničkoj porodici na selu postala bolji čovek. "Samo tata je radio, a ja sam brala jabuke i trešnje za dnevnicu, sa mojima kopala kukuruz, kupovala stvari na buvljaku. Jednostavno, to je normalno, koliko ste para imali, toliko ste mogli da kupite", rekla je ona.

Ćerka Saše Popovića završila kurs za manikir
ATA / Antonio Ahel 

I legenda srpske estrade, Lepa Lukić je bila željna svega kad je počinjala da peva. "Potekla iz sirotinjske porodice. U to vreme nisam imala ni za čarape, a kamoli za haljinu. Kada sam postala zvezda, u Beču, Minhenu, gde god da sam išla, kupovala sam i trošila sve na garderobu", pričala je Lepa.

lepa-lukic.png
KurirTV/Printscreen 

Zvezde Granda ne kriju muke s kojima su se borile na početku. Aleksandra Mladenović podseća da je na svako snimanje dolazila autobusom. "Živela sam na hlebu i ajvaru koji mi je mama slala sa sela. Bila sam bez dinara", priznala je pevačica svojevremeno.

Srpske pevačice koje su rasle u siromaštvu
Youtube/Printscreen/ KONTRA SHOW 

Milan Topalović Topalko je više puta pričao kako se teško živelo, pa je čak često išao sa kapom u krevet jer nije imao grejanje u straroj porodičnoj kući u selu Trudovo nadomak Nove Varoši.

topalko-supruga-4.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Rada Manojlović danas ima lepo uređenu kuću u selu Četereže kod Požarevca, ali je tamo rasla u siromaštvu. "Bili smo siromašni, ali srećni. Dok bi tata i mama išli na njivu, sestra i ja bismo čistile i sređivale kuću", ispričala je Manojlovićeva jednom prilikom.

Rada Manojlović i Haris Berković
ATA / Antonio Ahel 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna