Marina Tucaković je nakon duge bolesti preminula 19. septembra 2021. godine. Njen odlazak rastužio je mnoge, a posebno njene najbliže - sina Milana i supruga Aleksandra. Marinina najbolja prijateljica i kuma, Mirjana Petrović bila je uz nju u najtežim danima

"Jednostavno, Marina se ugasila. Taj život koji je živela i to sve što joj se dogodilo u životu, smrt sina posebno, rezultiralo je njenom nemoći i lošim zdravljem. Ali Marina nije umrla. Ona živi i danas. Živi u kafani i među nama. Kad uđem u auto i pustim radio, ona je tu. Takve žene kao što je Marina ostaju zapamćene zauvek", rekla je za "Kurir" Marijana Petrović, kuma i najbolja prijateljica pokojne Marine Tucaković.

"Najžalije mi je što moja Marina nije proživela još neku godinu da možemo da se smejemo kao što smo se smejale i da putujemo kao što smo putovale. Bila sam sad na moru malo pre njene godišnjice, tamo gde smo nas dve letovale. Uvek kad poručim džin-tonik, setim se nje i našeg kucanja i našeg sedenja na plaži... Kako vreme prolazi, sve mi više nedostaje. Marina je ostavila trag u večnosti svojim pesmama kod mnogih pevača, koji će ostati upamćeni po njenim tekstovima", priča Petrovićeva, inače TV rediteljka.

"Bio je Sabor trubača u Guči u avgustu. Ja sam išla tamo da radim i vozila sam je pre toga na Palić. To je mnogo volela. Usput smo pevale, to je bilo samo mesec dana pre nego što je umrla. Nije prestala da se bori, ali je znala da je skoro kraj. Osećala je to. Nije nikad rekla, ali je osećala. Kada sam je poslednji put posetila u kući sa aparatom za disanje, znala sam da se bliži kraj. Nekako je venula. To je bilo neka tri-četiri dana pred smrt. Posle su je odvezli u bolnicu "Dragiša Mišović", gde je i završila. Kad su je izvodili iz kuće, tad smo se poslednji put videle. I u njenim i u mojim očima bilo je jasno da se rastajemo. Osećala sam to. Bilo je jako emotivno", s tugom u glasu priča Petrovićeva i ističe da je Marininoj porodici jako teško.

"Laći i Futi nije lakše ni danas, iako je prošlo godinu dana. Futa se bori, i on je bolešljiv, ali se bori. Prisećamo se svi Marine i njenog života. Laća ima svoj način borbe, on sam to nosi sa sobom u svojoj duši. Bore se. Još mi je jako teško otkad nije s nama. Odem na groblje, sednem i popričam s njom. Zaista je teško. Sahrana je bila ništa u odnosu na ono vreme koje posle toga dolazi. Pomislim svako jutro da je pozovem i da joj napišem poruku. To mi se mnogo puta dešavalo", rekla je Marijana.

Marinin sin je nedavno otkrio da će majci posvetiti feljton koji će simbolično nazvati "Klinika" i u kojem će se baviti događanjima otkako se ona razbolela.

"Osećam prazninu. Pomirio sam se s tim da je nemam, ali se pitam kako bez nje. Kada izgubiš majku, kao da si izgubio obe ruke, možda i noge, mada mislim da njih još uvek imam. Mnogo sam bio vezan za majku. Godinu dana kasnije osećam se lakše, svesnije i udarci su tuplji, ali sam zapravo bolje jedino kada nestanem i negde otputujem", kaže Laća.

Podsetimo, Marina je sahranjena 29. septembra 2021. godine, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Marina Tucaković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna