Simbolično je upravo to ime dobila njihova naslednica rođena pre dva meseca - Vera. Aleksa Balašević, sin pokojnog kantautora Đorđa Balaševića, i njegova supruga Nikolina verili su se na jučerašnji dan pre tri godine u Izraelu, a blagoslov za ovaj čin čekali su šest meseci.

Aleksa se sada prisetio ovog posebnog dana, te otkrio da on i Nikolina uskoro ponovo planiraju put na ovo sveto mesto, ovog puta sa najmlađom članicom njihove porodice.

"Zaručenje 27.10.2019. 'Brojao sam ljude s krsta, pravila i izuzetke, posvud promašena vrsta, samo retki nađu retke...' Na današnji dan, na Svetu Petku pre 3 godine, nakon hodočašća u Svetoj Zemlji imali smo neopisivu čast i privilegiju da nas u Nazaretu zaruči Njegova Svetost Episkop Jerusalimski od Haife Romanos Raduan. Skoro pola godine čekajući blagoslov, ostvarilo nam se... Putovanje koje zauvek traje. Sveta Zemljo, vidimo se uskoro, stiže ti nova najmlađa hadžija u posetu. Mir u svetu, ljubav za sve dobre ljude ove planete", poručio je Balaševićev sin tokom jučerašnjeg dana na društvenim mrežama.

Aleksa i Nikolina venčali su se u junu ove godine, a kruna njihove ljubavi, malena Vera, na svet je stigla u avgustu. Balašević je svojevremeno govorio o tome koliko ga je ljubav sa Nikolinom promenila.

"Dok nju nisam upoznao, nisam bio toliko duhovno stabilan. Mislio sam da je dovoljno što imam grčko ime, što je moj pradeda slavio za vreme komunizma otvorenih prozora i što se pomolim pred spavanje. Postio sam danima, ali posle mamurluka. Radio sam stvari koje nisam smeo. Sve se promenilo kad sam sreo Nikanu. Bila je nevina, preobrazovana, postila je, pomagala starijima, umivala se na praznik Cveti i nije pila alkohol. Nije imala neprijatelje. Tada sam počeo da se osećam još jačim, jer pored sebe imam osobu koja sa mnom ide u borbu, na hodočašće i nemirnu Palestinu, ali i na Bahame", objasnio je jednom prilikom Aleksa.

Fotografije Alekse i Nikoline Balašević pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / balasevicaleksa Beba na putu

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna