Skoro da nema dana da se ne sazna neki novi detalj o sukobu Megan Markl i princa Harija s kraljevskom porodicom. Sada je isplivala i priča o njihovom venčanju za koju su znali samo najuži krugovi na dvoru.

Kraljica Elizabeta je bila šokirana mnogim odlukama koje je Megan donela u vezi sa udajom za Harija. Pre svega, činjenica da je nosila belu venčanicu je bila za vladarku iznenađenje. A sad se saznalo za još jednu želju, koju je Elizabeta odlučno odbila...

Dvorsko pravilo je da mlada na venčanju mora da nosi dijademu, pa je bivša glumica mogla da bira ukras koji želi iz kraljevske riznice. Ipak, kad je saznala koju tijaru Megan želi, kraljica nije mogla da joj izađe u susret.

megan markl princ hari vencanje 0372261898.jpg
Profimedia 

Kako svedoči kraljevski istoričar Robert Lejsi, Marklova je zatražila dijademu ukrašenu smaragdima i dijamantima. Ispostavilo se da je ona stigla iz carske Rusije, kroz nejasne kanale, navodno kupljena po nepoznatoj ceni. Dvor nije mogao da dozvoli da se na venčanju pojavi princeza sa carskom dijademom.

Megan je dobila negativan odgovor, pa se zadovoljila dijademom sa dijamantima, a princ Hari je, navodno, pobesneo što njegovoj ženi želja nije ispunjena. "On nikad nije imao sluha za ovakve nijanse", naveo je istoričar.

Podsetimo, Megan je "isterala svoje" i kad se odlučivalo kako će ući u crkvu. Pošto je u svađi s ocem i on nije došao na venčanje, glumica je želela da uđe sama. Princ Čarls se ponudio da je uvede, a ona se snašla i rekla: "Što se ne bismo našli na pola puta". Tako je i bilo... 

megan markl vencanje 0372261855.jpg
Profimedia 

Tekst: Lepa&Srećna