Princ Hari je ponovo u žiži interesovanja javnosti, posle sahrane kraljice Elizabete koju nije uspeo da vidi uoči smrti premda su svi očekivali da to učini, kao veliki miljenik dugovečne vladarke. U Harija su bile uprte sve oči kad se pojavio na pogrebu i to 

Megan Markl i on su sada optuženi da vode neku vrstu "suparničkog kraljevskog domaćinstva", pa odlaze u različite posete humanitarnog karaktera, kao u vreme kad su bili na dvoru. Održavaju i onlajn sastanke pa j etako nedavno Hari bio i na dodeli nagrada organizacije "Dobrobit deteta".

princ hari sahrana kraljice elizabete 0724450466.jpg
Profimedia 

Tokom ćaskanja s decom, vojvoda od Saseksa je priznao da mu Hari uopšte nije pravo ime. "Pravo ime mi je Henri, a svi me zovu Hari. Nemam pojma - zašto", kazao je princ.

Puno ime glasi Henri Čarls Albert Dejvid, a samo ime Hari se uopšte ne pojavljuje u tom nizu. Samo ga porodica i najbliži prijatelji zovu Henri. To ime se pojavljuje i u zvaničnim dvorskim dokumentima, kao što je bila, recimo, pozivnica za proslavu njegove veridbu. "Njegovo kraljevsko visočansvo princ Henri od Velsa i gospođa Megan Markl su vereni", pisalo je na njoj.

Međutim, čak i kralj Čarls ga u nekim obraćanjima javnosti zove Hari. Tako je u prvoj izjavi posle smrti majke, Čarls kazao: "Želim da izrazim svoju ljubav prema Hariju i Megan dok nastavljaju da grade svoje živote u inostranstvu".

princ hari 0722852839.jpg
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna