Na dan 16. oktobra obeležava se godišnjica smrti Tošeta Proeskog, makedonskog pevača koji je stradao 2007. godine. Mladi i talentovani muzičar ostavio je dubok trag svojim pesmama, a posebno ga se sećaju oni koji su imali sreću da s njim i sarađuju.

Među njima je iGoca Tržan, koja je s Tošetom otpevala pesmu "1200 milja" i koja je vest o njegovoj smrti dočekala s nevericom.

"Bila sam sveže porođena. Lena je imala dva, tri meseca. Pozvala me je drugarica iz Zagreba i plače. Ona me pitala: 'Da li je istina da je Toše poginuo?', rekla sam: 'Ne lupaj, kako poginuo?!' Kaže ona istina je, videla je snimak kako su ga izvukli kod Gradiške ispod kamiona", ispričala je Goca u emisiji "Premijera vikend specijal". "Ja nažalost tada nisam mogla da idem na sahranu zbog male bebe, to je bio veliki stres za mene", kazala je pevačica.

Goca Tržan o teškim trenucima
Youtube/Printscreen/Kurir TV 

Prvo što je uradila bilo je da ode u Makedonsku ambasadu kako bi se upisala u knjigu ožalošćenih. "Posle nekoliko godina sam radila u Prilepu i spavali smo u njegovom rodnom mestu", kaže Goca. "Tada sam otišla u Muzej i na njegov grob.

Nekako smo se oprostili nas dvoje. Imala sam veliku privilegiju kada pevam '1200 milja' da se nešto desi. Zato mislim da ljudi koji su toliko bili voljeni i talentovani, nikada ne umiru", zaključila je pevačica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna